Seuran toimintaperiaatteet

Toimintamme perustuu yhteisöllisyyteen, urheilullisuuteen, vastuullisuuteen sekä osallistumisen ja liikunnan iloon. Meille on tärkeää, että jokainen tuntee itsensä tervetulleeksi seuraamme ja saa nauttia liikunnan ilosta ikään ja sukupuoleen katsomatta.


Espoon Pesiksen juuret juontavat vuoteen 1995, jolloin perustettiin Niittykummun Pesis (Perustamisasiakirja päivätty 24.11.1995). Yhdistys rekisteröitiin yhdistysrekisteriin 21.10.1996. 


Toiminnan organisointuminen

Seuran toimintaa johtaa ja organisoi hallitus, jonka seuran jäsenet valitsevat vuosittain seuran elo-syyskuussa pidettävässä syyskokouksessa. 

Pelaajat on jaettu joukkueisiin pelaajan syntymävuoden ja/tai taitotason mukaan. Jokaisella joukkueella on joukkuueenjohtaja(t) ja rahastonhoitaja, jotka ovat yleensä vapaaehtoisia pelaajien huoltajia. Jojot ja rahurit organisoivat joukkueen toiminnan ja budjetin yhdessä joukkueen valmentajien kanssa.  

Kaikki pelaajat ovat automaattisesti seuran jäseniä. Pelaajien huoltajat ja muut asiasta kiinnostuneet voivat liittyä seuran jäseneksi hakemuksella.

Seuran eri tehtäviä hoitavat hallituksen jäsenten lisäksi muut vapaaehtoiset, esimerkkinä tuomarivastaava. Pesiskouluihin ja -liikkareihin tai esim.kaupungin kanssa yhteistyössä tapahtuvaan iltapäiväkerhotoimintaan voidaan rekrytoida ohjaajia, jotka saavat työstä pienen korvauksen. 

Seura tarjoaa nuorille kesätöitä esimerkiksi leiriohjaajan ja kesäpesiksen ohjaajien tehtäviä.  

Seuralla on käytössä joukkueiden sisäiseen viestintään, harjoitusten ja pelien ilmoittautumisiin ja laskutukseen MyClub -jäsenpalvelu.


Pelaajat, joukkueet ja sarjat

Joukkueet päättävät joka kaudelle pelattavat sarjat joukkueen tason mukaisesti. 

Sarjojen ikärajat 2023:

C-tytöt ja -pojat  2007 
D-tytöt ja -pojat 2009 
E-tytöt ja -pojat 2011 
F-tytöt ja -pojat 2013 
G-tytöt ja -pojat 2015 

(Joukkueessa voi pelata ko. vuonna tai myöhemmin syntyneet pelaajat)

Pelaajaksi voit ilmoittautua lomakkeen kautta

Uusi pelaaja on tervetullut kokeilemaan Espoon Pesiksen treenejä kolme kertaa ilmaiseksi. Kun pelaaja jatkaa kokeilukauden jälkeen treeneissä käyntiä, katsotaan hänen olevan halukas liittymään joukkueen ja seuran toimintaan mukaan ja hankkimaan linsenssin.


Valmennus ja harjoittelu

Joukkueet harjoittelevat talvikaudella yhdestä viiteen kertaan viikossa. Kesällä joukkueilla on kolmesta kuuteen tapahtumaa viikossa. Yhteisten harjoitusten lisäksi pelaajilla on omatoimista harjoittelua. Tavoitteena on fyysisen kehityksen lisäksi opettaa omatoimisen harjoittelun merkitystä urheilussa.

Joukkueet harjoittelevat kesäisin pääsääntöisesti Espoossa Espoonlahden, Olarin, Tapiolan, Saunalahden ja Kilon hiekkatekonurmikentillä.  Talvisin harjoittelu tapahtuu pääsääntöisesti koulujen liikuntasaleissa,  Kannusillan urheiluhallissa, Laaksolahden jalkapallohallissa ja Keran hallien harjoittelutilassa.

Valmennuksessa huomioidaan yksilöllisyys mahdollisuuksien mukaan. Tavoite on, että jokaiselle tarjotaan mahdollisuus kehittyä omista lähtökohdistaan alkaen.

Valmennuksen osana on kasvatuksellisia tavoitteita mm. sitoutuminen ryhmän toimintaan ja sääntöihin, oman ajankäytön hallinta, erilaisuuden hyväksyminen, omista asioista (ja tavaroista) huolehtiminen jne.

Osassa ikäluokista on sekä peli- että kilpasarjan joukkueita, jotta voidaan tarjota kullekin pelaajalle oman tasoista haastetta ja harrastustoimintaa. Uudet pelaajat, joilla ei ole pesistaustaa tulevat seuraan pelisarjajoukkueiden kautta.

Tärkeä osa seuramme tekemää kasvatustyötä on myös nuorten kannustaminen kokeilemaan valmentajana toimimista.