Henkilökuva: Ykköspesiksen kapteeni Aralinna johtaa esimerkillään ja kokemuksellaan

25.7.2021

Samalla kun seuran C-nuoret ovat nauttineet ikimuistoisesta ja menestyksekkäästä Nuorisoleiristä, on seuran edustusjoukkue viettänyt kahden viikon pelitaukoa treenin merkeissä. Pelien pariin päästään jälleen tiistaina 27.7., kun Hämeenkyrön Räpsä saapuu Mailapuistoon. Ottelussa riittää panosta, kun ykköspesiksen joukkuemäärää supistetaan ja sarjasta tippuu peräti 4 joukkuetta. Etelälohkon suoran putoajan paikalla on juuri Hämeenkyrö, jota Espoo johtaa 6 pisteellä, ja joukkueiden väliin mahtuu myös Janakkala kaksi pistettä Hämeenkyröä edellä. Otimme ykköspesiksen kapteenin Reetta ”Aris” Aralinnan haastatteluun tärkeän kamppailun alla.

Aris – edustat nuoren joukkueen kokenutta kaartia. Millainen pesäpallotausta sinulla on?

Pelivuosia on tosiaan takana jo reilut 20. Kasvattajaseurana on Seinäjoen Maila-Jussit, ja pelikokemusta löytyy superistakin useammalta vuodelta. Nuorempana olin enemmän etenijän roolissa, mutta nyt vaihtajan ja kotiuttajan paikat ovat tulleet tutummaksi. Ulkopelissä olen kiertänyt kirjaimellisesti kaikki paikat läpi, eniten kuitenkin viihdyn linjassa.

Pelaat nyt kolmatta kautta Espoossa ykköstä, miten olet viihtynyt Espoossa?

Varsin hyvin – kyllähän se jotain kertoo että joka kauden jälkeen on halunnut jatkaa! Pääsin treenaamaan Espoon mukana jo talvella 2018 kun pelasin vielä Nurmossa. Siitä oli luontevaa jatkaa tänne pelaamaan, kun paikka ykkösessä varmistui.

Otit tälle kaudelle kapteenin viitan harteillesi, kun joukkuetta kaksi edelliskautta kipparoinut Tiia Kantanen siirtyi valmennuspuolelle. Millainen kapteeni olet?

Esimerkillä johtaja. En kapteenina ole ehkä se kaikkein puheliain ja äänekkäin, vaan koitan esimerkillä saada joukkueen hyvään vireeseen.

Espoo on seitsemällä pisteellä seitsemäntenä etelälohkossa. Miten joukkueen kausi on tähän asti mennyt kapteenin silmin?

Vaihtelevasti. Ollaan saatu muutama tärkeä voitto alle, mutta toisaalta parempaankin olisi ollut mahdollisuuksia. Onneksi runkosarja on vasta puolivälissä, joten pinnoja on vielä hyvin saatavilla. Uskon että parhaat pelit on meillä vielä edessäpäin, meillä on hyvä treenijakso alla. Sarjaohjelma on myös sikäli mielenkiintoinen, että ollaan jo heinäkuun loppupuolella mutta meillä on silti jäljellä parikin joukkuetta, joita ei olla kohdattu kertaakaan.

Entä millaisia tavoitteita sinulla ja joukkueella on loppukautta ajatellen?

Joukkueena tavoitteena on löytää oma hyvä peli ja sitä kautta tietysti varmistaa sarjapaikka. Omana tavoitteena on kapteenina tukea joukkuetta tässä mahdollisimman paljon ja parantaa vielä omaa suoritusvarmuutta loppukautta kohden.

Espoo palaa yli kahden viikon pelitauolta tiistaina. Mitä toivot kotiyleisöltä?

Yleisöltä toivon kannustusta ja tunnelmaan eläytymistä – pesis on kuitenkin parasta paikan päällä. Tietysti tällä hetkellä on tärkeää muistaa tulla paikalle vain terveenä ja pitää muut ohjeistuksien mielessä, niin päästään nauttimaan peleistä yleisön kanssa koko loppukausi!

Tule katsomaan Arista ja huippupesäpalloa Mailapuistoon tiistaina!