Hei pesäpalloilija, tule kokeilemaan baseballia!

Konsta Kurikka (Sotkamon Jymy, Superpesis) kävi talvella kokeilemassa baseballia ja pelasi huhtikuun lopussa ensimmäisen baseball-pelinsä Saksan Bundesliigassa hallitsevan mestarin Heidenheimin riveissä. Kahden lajin yhdistäminen on mahdollista niin ammattilaistasolla, kilpatasolla kuin harrastetasollakin, ja Pesäpalloliitto on tässä vahvasti mukana tukemassa.

Haluatko sinä, tai joku teidän joukkueesta tulla kokeilemaan baseballia? Nyt siihen tarjotaan erinomainen mahdollisuus Espoo Exposin toimesta.

Pesäpalloilijoiden fyysiset ominaisuudet ja lajitaidot antavat erinomaiset edellytykset menestyä baseballissa. Etenkin baseballin ulkopelissä suomalaiset pesäpalloilijat ovat maailmanluokkaa. Baseball on yksi maailman suurimmista pallopeleistä, miljoonien pelaajien ja satojen miljoonien tv-katsojien olympialaji. Lajin emämaassa USA:ssa pelataan rahakkaan MLB-superammattilaissarjan lisäksi yliopistosarjoja ja lukuisia alempia ammattilaissarjoja, ja Euroopastakin löytyy mahdollisuuksia ammattilaisuuteen. Suomen baseball-maajoukkue osallistuu kansainvälisiin turnauksiin, Euroopan Mestaruuskisojen karsintoihin, sekä karsii tulevaisuudessa paikasta olympialaisiin, jatkossa isolta osin entisten ja nykyisten pesäpalloilijoiden voimin.

Baseballia pelaavat niin miehet, naiset, pojat ja tytöt. Naisten olympialaji softball tarjoaa myös mahdollisuuksia lähteä kansainvälisille kentille. Esimerkiksi nuori naispesäpalloilija voisi hakeutua softballin myötä USA:n yliopistosarjoihin pelaamaan huipputasolla ja samalla tulisi hankittua arvokas yliopistotutkinto.

Espoo Expos on baseballin 17-kertainen Suomen mestari. Osallistumme kaikkiin Pesäpalloliiton alaisiin baseball-sarjoihin, eli meillä on Euroopan kentille pelaajia kasvattavan kilpaurheilujoukkueen lisäksi alemman tason kilpajoukkue sekä harrastejoukkue. Espoo Exposin kauden 2021 harjoitukset pyörivät Suomen parhaiden baseball-valmentajien opastuksella Espoon ja Helsingin alueella sijaitseville kentillä. Terveysturvallisuus, viranomaisten sekä Pesäpalloliiton korona-ohjeet on huomioitu toiminnassamme tarkoin.

Baseballin SM-sarjassa pelaava edustusjoukkueemme harjoittelee tiistaisin ja torstaisin klo 18-20 Kilon koulun kentällä (Aspelininkuja 02630 Espoo).

Sarjaohjelmat eri sarjoihin muokkautuvat vielä, SM-sarja pelataan kesäkaudella yksittäisinä otteluina ja alemmat sarjat pelataan turnausmuotoisina. Tervetuloa kokeilemaan ja katsomaan. Naisten ja tyttöjen osalta ollaan käynnistämässä myös softball-toimintaa jo kesän 2021 aikana ja sarjatoiminta käynnistyy kaudella 2022.

Mikäli lajikokeilu kiinnostaa, ole yhteydessä Espoo Exposin päävalmentaja Jere Kaistiseen, niin katsotaan juuri sinulle sopiva tapa tutustua lajiin, testata taitojasi ja mahdollisesti löytää pelipaikka baseball-joukkueesta.


Yhteystiedot: 
Jere Kaistinen
Päävalmentaja
040-8330349

expos@baseball.fi

Instagram: @espooexpos
Facebook: Espoo Expos Official
Twitter: @EspooExpos

Lisätietoja:

https://www.pesis.fi/baseball/

https://yle.fi/urheilu/3-11897202