F-pojilla voittoisa turnaus Seinäjoella

17.2.2020

Turnausvoitto!
Turnausvoitto!

Seinäjoki Areenalla oli tilaa verrytellä
Seinäjoki Areenalla oli tilaa verrytellä
MVP Antto
MVP Antto
Tsemppari Vili
Tsemppari Vili

Espoon F-pojat lähtivät hakemaan pelikokemusta viikonloppuna Seinäjoelta Mailajussien järjestämästä DAP Ideapark -turnauksesta. Hieman yllättäen Espoo olikin kuskin paikalla, kun pelattiin SMJ:n, Sotkamon sekä Porin joukkueita vastaan. Tuliaisina turnausvoitto!

Juuri kun HP:n edellisen viikonlopun voitokkaasta talviturnauksesta Kotkasta oli hieman palauduttu, pakkasi F-poikien joukkue pelikamat jälleen kassiin, ja matkusti Seinäjoelle. Ajatuksissa oli saada uudenlaista pelikokemusta yleensä tuntemattomiksi jäävien vastustajien kanssa, todellisella pesäpallopaikkakunnalla.

SMJ oli järjestänyt Duudsonit Activity Parkin kanssa turnausviikonlopun, johon oli yhdistetty majoitus sekä ruokailut - vähän kuin minileiri talviaikaan. Lauantaina pelattiin kolme ottelua ja sunnuntaina niin ikään kolme.

 

Lauantain juoksusuhde 40 - 11

Ensimmäisessä ottelussa Espoo kohtasi SMJ red -joukkueen. Vaikka esnimmäisessä pelissä oli varmasti jännitystä, rallatteli Espoon joukkue 13 - 5 -voittoon Eelin ollessa espoolaisten tehokkain, lyöden kolme juoksua.

Toisessa ottelussa vastassa oli Pori, joka osoittautui heti ottelun alkuun hankalaksi vastustajaksi. Ensimmäisen vuoron jälkeen tilanne oli Porille 4 - 1. Toisessa vuorossa Espoo teki kuitenkin neljä juoksua ja antoi Porille vain yhden ja näin viimeiseeen vuoroon jatkettiin tasatilanteessa. Espoon sisäpeli aukesi viimeisessä vuorossa ja pojat löivät peräti seitsemän juoksua. Tähän ei enää Pori pystynyt vastaamaan, ja se jäi omassa sisävuorossaan nollille. Voitto Espoolle 5 - 12.

Lauantain viimeisessä ottelussa kohdattiin jälleen seinäjokisia, kun vastassa oli SMJ white. Espoon sisäpeli rullasi mainiosti, mutta ulkopeli oli todellista rautaa. SMJ:lle yksi juoksu, Espoolle 15. Ottelussa nähtiin Espoon ensimmäinen kunnarikin, kun Vili kumautti ottelussa peräti 1+3. Näillä tuloksilla Espoo varmisti jo lohkovoiton ja paikan sunnuntain mitaliotteluissa.

Kolmesta pelistä huolimatta virtaa riitti vielä illaksi Duudsonit Activity Parkissa riekkumiseen. Peleistä kuivunut hiki haettiin uudestaan päälle eikä suihkun jälkeen tarvinnut unta paljon houkutella..

Mestaruuspokaali Espooseen

Sunnuntaina ensimmäinen ottelu oli lohkon runkosarjan viimeinen. Vastassa Espoo ja Sotkamon Jymyn violetti joukkue. Espoo aloitti sisällä kovin uneliaalla pelillä, ja teki vain kaksi juoksua. Uneliaisuus näkyi myös ulkokentällä ja Jymyn kova sisäpeli tuotti joukkueelle seitsemän juoksua. Toisessa vuorossa Espoo onnistui tekemään kuusi juoksua, kun jokainen jokeripelaaja löi kukin kaksi juoksua. Yhden juoksun johto ei riittänyt, ja Sotkamo vei ottelun lopulta 8 - 11.

Tappiolla ei ollut Espoon sijoitukseen merkitystä, ja seuraavana ottelu oli välierä toisen lohkon kakkosta, SMJ blackia vastaan. Espoo aloitti sisällä ja teki peräti kuusi juoksua. Vili ja Antto löi yhden, Frans ja Daniel molemmat kaksi. SMJ:lle ei annettu kuin yksi juoksu ja kun Espoo lisäsi juoksusaldoaan peräti kahdeksalla juoksulla, oli ottelu aika selvä. Lopputulos 14 - 3 ja Espoo oli raivannut tiensä turnauksen finaaliin. Toisessa välierässä Pori hävisi Sotkamon Jymyn oranssille, joten finaalissa kohtasivat Espoo ja Sotkamo.

Loppuottelu oli todellinen jännitysnäytelmä. Espoo aloitti sisällä ja teki mailaa puristaen kaksi juoksua. Sotkamon kumautellessa tasoittavallaan kuusi juoksua, näytti finaali jo aika vaikealta voitettavalta. Toisessa vuorossa Antto toi kuitenkin Espoon mukaan peliin, lyöden 1+2 ja Fransin jatkaessa hyvää lyöntipeliä, saatiin peli kurottua tasoihin. Sotkamo teki kuitenkin tasoittavallaan kolme juoksua. Pelin edetessä espoolaisittain tarpeeksi rivakkaan tahtiin, oli peliaikaa vielä hyvin jäljellä kolmanteen vuoroon. Siihen lähdettiin siis Sotkamon 9 - 6 -johdossa. Espoo paransi sisäpeliään entisestään ja teki viisi juoksua. Otto onnistui viimeisenä lyöjänä lyömään elintärkeäksi osoittautuneen 11. juoksun. Espoon ulkokenttä suolasi perä perään sotkamolaisten yritykset saada etenijöitä kentälle. Jymy sai kuitenkin pari ajolähtöä aikaan, joista se teki yhden juoksun. Se jäi kainuulaisten ainoaksi juoksuksi, ja Espoon juhlat saivat alkaa tiukkaakin tiukemman 10 - 11 -voiton myötä.

Turnauksen voittopokaali matkasi siis Espooseen! Espoon MVP eli parhaan pelaajan palkinnon pokkasi Antto ja tsempparina palkittiin Vili. Huikeita suorituksia kaikenkaikkiaan kaikilta espoolaisilta! Tästä sitä virtaa saa ulkokentille pääsyn odottamiseen :) Ja huippualoitus hiihtolomalle!

Turnauksen kaikki tulokset pöytäkirjoineen pesistulospalvelussa.