Ykköspesiksellä vahva halliavaus!

2.2.2020

NYP 2020 helmikuussa uimarannalla
NYP 2020 helmikuussa uimarannalla

Espoo NYP – Jana NYP 2-0 (10-1, 2-0) & Ysit Superpesis – Espoo NYP 1-1 (4-0, 0-2). Myös suomensarja avasi voittotilin!

Naisten ykköspesisjoukkue esitti ensimmäisessä harjoitusturnauksessaan sunnuntaina 2.2. väkeviä otteita voittaen selvästi paikallisvastus Janakkalan ja pelaten tasan superpesiksessä viime kaudella yhdeksänneksi sijoittunutta Lappeenrantaa vastaan. Pelit pelattiin 3+3 jaksopelinä, mutta toisia jaksoja ehdittiin ajanpuutteen vuoksi mitellä vain vajaa kaksi vuoroa.

Jana-pelissä Espoon edustusjoukkue tarjosi väkevän esityksen. Vaikka kyseessä oli ensimmäinen kunnon harjoitusottelu, oli Espoo ehtinyt valmistautua koitokseen huolella. Tämä viikonloppu oli jo joukkueen kuudes leiritys, ja kolme viikkoa sitten naiset tekivät myös kaksi pidempää pelinomaista hallitreeniä yhteistyöseura Hyvinkään Tahkon superpesisjoukkue Leidien kanssa. Ensimmäisellä jaksolla Espoo esitteli laajaa lyöntiarsenaaliaan ja iski ensimmäisessä vuorossa 4 ja kahdessa seuraavassa 3 juoksua kummassakin. Avausulkovuorossa heitot vielä karkailivat ja Jana sai tilannetta päälle juoksun arvoisesti, mutta tämän jälkeen ulkopeli tiivistyi. Toisella jaksolla Espoo piti nollat kaksi vuoroa ja iski ensimmäisen lopettavalla kaksi pinnaa, minkä vuoksi peli keskeytettiin jo ennen toisen lopettavaa ajan käytyä vähiin.

Jo viime talvena jonkin verran Espoon kanssa harjoitellut ja tälle kaudelle joukkueeseen liittynyt kotiuttajajokeri Taru Finnilä onnistui heti mailan varressa, ja olikin tyytyväinen joukkueen otteisiin:

-        Todella onnistunut viikonloppu kokonaisuudessaan! Oli ihana huomata miten porukka alkaa jo tuuletella – oon super tyytyväinen ja innoissani tulevasta!

Myös kapteeni Tiia Kantanen piti halliavauksen voittamisesta:

-        Oli hyvä lataus – kokonaisuudessaan varsinkin ulkopeli näyttää vuodenaikaan nähden hyvältä.

Turnauksen otteluohjelma tarjosi Espoolle hyvän jatkon peruskuntokaudelle, kun ottelu superpesisjoukkue Ysejä vastaan alkoi jo vartin kuluttua Jana-pelin päättymisestä. Valmistautuminen ei ollut optimaalinen, eikä Espoo ensimmäisellä jaksolla löytänyt aseita Lappeenrannan ulkopelin horjuttamiseen. Ulkopeli kesti kaksi vuoroa kohtuullisesti, mutta kolmannessa räpylävirheet varmistivat jaksovoiton lipumisen itärajalle.

Muutaman minuutin jaksotauon aikana välipalapatukat herättivät onneksi Espoon, ja otteet terästyivät. Julle ja Tuittu iskivät kovilla lyönneillä kaksi pinnaa tauluun, ja tiukka ulkopeli takasi jaksovoiton – joskin myönnettäköön, että Ysien tasoittava sisävuoro vihellettiin poikki kahden palon ykköstilanteessa ajanpuutteen vuoksi. Etulukijana ja ykköskärjen vaihtajana pelannut Ira Vehman kommentoi omiensa nousua ja otteita yleisesti tyytyväiseen sävyyn:

-        Oli siistiä nähdä kaikkien kehittyneen tosi paljon, mikä näkyi loistavissa yksilösuorituksissa molemmissa peleissä!

Espoo oli mukana sunnuntain turnauksessa myös suomensarjajoukkueella. Viime kaudella täpärästi sarjapaikan säilyttänyt suomari oli nyt silminnähden vahvistunut. Ensimmäisessä pelissä joukkue kohtasi Lappeenrannan kakkosjoukkueen, jonka kanssa ensimmäinen jakso tasattiin 2-2 ja toisella jaksolla Ysit löivät neljä ja Espoo kolme juoksua, Espoon pelatessa yhden sisävuoron vähemmän. Toisessa pelissä suomari voitti Puhdin 2-0 (3-1, 4-3).

Ykkönen jatkaa harjoitusottelu-urakkaansa kahden viikon päästä Roihua vastaan Myllypuron Pallomyllyssä. Peli alkaa sunnuntaina 16.2. noin klo 10.15. Tervetuloa seuraamaan tämän vuosikymmenen ensimmäistä pääkaupunkiseudun derbyä!