Ykköseen vahva ja espoolainen joukkue!

1.11.2019

Yli puolet joukkueesta espoolaisia, viime kauden rungon lisäksi mukana omia kasvatteja ja alueen huippujunioreja

Espoossa on jo tovi valmistauduttu huolella seurahistorian toiseen ykköspesisvuoteen. Ensimmäisen kauden päätyttyä toisaalta selvään sarjassa säilymiseen mutta toisaalta pudotuspelipaikan lipumiseen käsistä viimeisillä kierroksilla, on motivaatio kehittyä ja harjoitella kovaa korkealla.

Viime kauden joukkueesta valtaosa pelaajista jatkaa pelaamista Espoossa, joko ykköspesiksessä tai suomensarjassa. Lisäksi mukaan on nostettu omia kasvatteja, lähialueen muita lahjakkaita nuoria, sekä muutama kokenut vahvistus. Yli puolet joukkueesta onkin joko seuran omia kasvatteja ja/tai Espoossa asuvia pelaajia, kun esimerkiksi päättyneen kauden kapteenistoon kuuluneet Tiia Kantanen ja Tuuli Kivimaa päättivät jatkaa pesisuraansa Espoossa. Muistakin pelaajista merkittävä osa asuu pääkaupunkiseudulla, ja pelinjohdossa jatkaa duo Espoon Pesiksen omia kasvatteja.

Uusina pelaajina ykkösen vahvuuteen nostettiin omasta junioriputkesta Leeni Telsavaara ja Emmi Satokangas. Leeni ja Emmi ovat molemmat etenijäpuolen pelaajia, ja tuovatkin lahjakkuudeen, urheilullisuuden ja hyvähenkisyyden lisäksi jalkoja joukkueeseen.

Helsingissä pesisoppinsa saaneita vahvistuksia ovat kaksi erinomaista vasuria, Laura Puhakka ja Ira Vehman. Lauralta löytyy pesiskokemusta ykkösestä Roihun riveistä, sekä aikuisten sarjoista myös Jyväskylästä, Vantaalta ja Pumusta. Ira taas lukeutui Roihun B-tyttöjen ja suomensarjan avainpelaajiin päättyneellä kaudella.

Espoo myös jatkaa vahvaa alueellista yhteistyötä. Viime kaudella yhteistyöseura Hyvinkään Tahkon kasvateista ykköspesistä pelanneet Ellinoora Peltonen ja Senja Kaarikivi onnistuivat erinomaisen ykköspesiskauden ansiosta murtautumaan Tahkon Leidien superpesisrinkiin. Espooseen vastaavasti saapuu täksi kaudeksi kaksi lahtelaistaustaista huippulupausta, Julia Pasanen ja Venla Rantamäki. Julia ja Venla tunnetaan kovina harjoittelijoina, ja molemmat B-tytöt pelasivat päättyneellä kaudella tyttösuperia ja suomensarjaa isoilla rooleilla. Heiltä voikin odottaa suurta harppausta eteenpäin!

Lahjakkaista pelaajista Espoossa uraansa jatkavat jo aiemmin mainittujen lisäksi myös superpesistaustaakin omaava Reetta Aralinna ja joukkueen lukkarina toiminut Piitu Saarinen. Molemmat kuuluivat ykköspesiksen avauskauden ehdottomiin avainpelaajiin, ja he lähtevät kovin kehittymistavoittein tulevaan kauteen. Näiden lisäksi joukkue viimeistelee vielä neuvotteluja neljän pelaajan kanssa, joista osa onkin tuttuja espoolaisfaneille jo aiemmilta vuosilta – näistä lisää kun sen aika on!

Espoo kiittää myös pelaajauransa lopettaneita tai muualla sitä jatkavia pelaajia päättyneestä kaudesta!

Seuraavana edessä on työnteon täyteinen talvi. Talviharjoittelua rytmittävät noin joka kolmas viikko pidettävät leiriviikonloput. Ensimmäistä leiriviikonloppua vietettiin tutustumisen, fysiikkatestien sekä perussuoritusten kuvauksen merkeissä. Seuraava leiriviikonloppu pidetään viikon päästä, ja tällöin teemana on perussuoritusten vahvistaminen, kova fysiikkaharjoittelu sekä joukkueen tavoitteista keskustelu, hauskanpitoa unohtamatta!

Harjoittelun ja kehittymisen tueksi Espoo on vahvistanut myös merkittävästi valmennustiimiään. Pelinjohdossa jatkavat Tatu Suontausta ja Miko Kotiniemi, minkä lisäksi Lauri Lepistö liittyy vahvistamaan lajivalmennuspuolta. Tämä valmennustiimi on kiistatta ykköspesiksen nuorimmasta päästä, mutta varmasti myös innokkaimmasta päästä. Nuoren valmennustiimin paimentajana toimii joukkueen henkinen valmentaja K-M. Oksanen, minkä lisäksi joukkueella on erillinen juoksuvalmentaja Oscar Härkönen.

Tarkemmin ykköspesiksen matkaa kohti seuran toista kautta toiseksi korkeimmalla sarjatasolla voi seurata Instagramin puolella: ota espoonpesis_nyp seurantaan!