Kurkitus ykköspesiksen harjoituskauteen – 10 leiritystä ja 8 harjoituspeliä ovat rytmittäneet historialliseen avauskauteen valmistautumista

6.5.2019

C: Fotokuutti
C: Fotokuutti
C: Fotokuutti
C: Fotokuutti
C: Fotokuutti
C: Fotokuutti
C: Fotokuutti
C: Fotokuutti
C: Fotokuutti
C: Fotokuutti

Pesiskesä 2019 on historiallinen. Ensimmäistä kertaa pesäpalloliikkeen historiassa Espoossa pelataan ykköspesistä! Mutta miten valmistautuminen historiallista kautta kohti on edennyt?

Harjoituspelit todistavat, että Espoo kuuluu ykköseen – vain yksi tappio

Kevään mittaan ykköspesisjoukkue on pelannut yhteensä 8 harjoituspeliä. Tämän lisäksi joukkue on tehnyt harjoituspelinomaisia harjoitteita muun muassa Tahkon Leidien ja tyttöjen superpesisjoukkueen kanssa. Ykkösen pelinjohtaja Tatu Suontausta, millainen fiilis harjoituspeleistä on jäänyt?

  • Pelaaminen on ollut mukavaa! Olen ollut erittäin tyytyväinen siihen, miten hyvin olemme saaneet palaset loksahtamaan paikalleen. Pelien sisällä on toki ollut paljon vaihtelua ja kehitettävää, mutta olemme pelanneet nousujohteisesti ja osoittaneet, että pelaamme kesällä voitosta kaikkia joukkueita vastaan.
  • Tappion olemme kärsineet vain Räpsälle ja kertaalleen Rohulle, nämäkin molemmat niukasti 1-0 ja olimme molemmissa toisella jaksolla pitään voitossa kiinni. Viime vuonna ykköspesiksen toiseksi sijoittunutta Pöytyää vastaan pelasimme hallissa kaksi mukavaa harjoituspeliä, jotka molemmat päättyivät tasan, samoin kuin harjoituspeli Poria vastaan. Voitot olemme ottaneet Roihusta ja Janasta kahdesti. 

Harjoittelun kohokohtina 10 leiriviikonloppua

Talvikauden harjoittelun kohokohtia ovat olleet leiriviikonloput, joita on pidetty lokakuun lopusta huhtikuun alkuun yhteensä 10. Leiriviikonloppuina joukkue on tyypillisesti vetänyt 3-5 harjoitusta, ja lisäksi leiriviikonloppuihin on keskitetty esimerkiksi mentaalivalmennusta ja testejä. Leiriviikonlopuilla on toki myös tärkeä rooli joukkuehengen osalta, ja joukkue onkin juhlistanut milloin pikkujouluja, milloin tupaantulijaisia.

Harjoittelussa on toteutettu ohjelmaa, jossa sekä joukkue että yksilöt pääsevät kehittymään esimerkiksi pelirooli huomioiden. Harjoittelussa onkin tehty arkena yhteistyötä esimerkiksi suomensarjan, Tahkon superpesisjoukkueen ja urheiluakatemioiden kanssa. Näin on jäänyt autossa istumisen sijaan enemmän aikaa itse treenaamiselle ja palautumiselle, ja kuitenkin joukkue on nähnyt yhdessä kevyinäkin viikkoina vähintään kerran koko joukkueen yhteisharjoituksen merkeissä.

  • Tämän ansiosta niin juniori- kuin aikuispelaajat ovat menneet yksilöinä valtavasti eteenpäin. Toisaalta olen tyytyväinen, että olemme harjoitelleet hyvin koko porukalla myös leiriviikonloppujen ulkopuolella. Tämän ansiosta olemme olleet esimerkiksi harjoituspeleissä valmiina, eikä nyt kauden kynnyksellä ole paniikkia siitä, että aika yhteisten juttujen hiomiseen loppuisi kesken, Tatu Suontausta jatkaa.

Pysy kuulolla, merkkaa ensimmäinen kotipeli la 18.5. klo 13.00 kalenteriin ja tue historiallista kautta hommaamalla kausikortti nettisivuilta!