Espoon Pesis seurayhteistyöhön Tahkon kanssa: Etelä-Suomeen naispesiksen uraportaat yhteistyöllä!

5.10.2018

Hyvinkään Tahkon puheenjohtaja Kari Käyhkö ja Espoon Pesiksen puheenjohtaja Emmi Eteläsalo solmivat yhteistyösopimuksen.
Hyvinkään Tahkon puheenjohtaja Kari Käyhkö ja Espoon Pesiksen puheenjohtaja Emmi Eteläsalo solmivat yhteistyösopimuksen.
Myös edustusjoukkueiden pelinjohtajat Antti Yli-Saunamäki (Tahkon Leidit) ja Tatu Suontausta (Espoon Pesis NYP) pääsivät kättelykuvaan.
Myös edustusjoukkueiden pelinjohtajat Antti Yli-Saunamäki (Tahkon Leidit) ja Tatu Suontausta (Espoon Pesis NYP) pääsivät kättelykuvaan.

Espoo saa Hyvinkään Tahkosta vahvan kumppanin ykköspesismatkalleen. Yhteistyö luo myös huipputason B-tyttöjoukkueen!

Hyvinkään Tahko ja Espoon Pesis ovat solmineet alueen tyttöjuniorien kehittymistä merkittävästi tukevan yhteistyösopimuksen. Yhteistyöllä luodaan kaikilta portailta ehjä ja koko Suomen mittakaavassa laatuvertailun kestävä pelaajapolku aina nuorimmista pesisjunioreista naisten superpesikseen.

Käytännössä molemmissa seuroissa tarjotaan pelaajapolku oman seuran sisällä aina naisten suomensarjaan ja C-tyttöihin asti. Tämän jälkeen seuraava askel urheilijalle on Espoon Pesiksen naisten Ykköspesis sekä Hyvinkään Tahkon nimissä pelaava tyttöjen superpesiksen yhteisjoukkue. Tästä pelaajapolku vie Hyvinkään naisten superpesisjoukkueeseen Tahkon Leideihin.

Seurayhteistyöllä on kehittyvän pesäpalloilijan näkökulmasta monia etuja. Ensinnäkin urheilija pystyy pelaamaan aikuisten pelejä juuri oikeantasoisessa sarjassa, koska pelaajapolku on kaikkien sarjaportaiden osalta ehjä. Aikuisikäisten sarjoissa pelaaja saa juuri oman tasoisiaan haasteita ja yhteistyön avulla kynnys nousta seuraavalle sarjatasolle alenee huomattavasti, kun pelaajapolku on konkretiaa ja eri sarjaportaiden joukkueista vastaavat henkilöt tekevät ahkerasti yhteistyötä keskenään.

Toisekseen yhteistyön myötä pelaajalle tarjoutuu mahdollisuus Suomen terävimmän huipun B-tyttöjoukkueeseen, kun useamman seuran lahjakkaat ja kehittymishaluiset nuoret lähtevät yhdessä tavoittelemaan huipennusta juniorivuosilleen tyttöjen superpesiksestä.

Kolmanneksi kynnys nousta pelaajapolulla eteenpäin alenee, kun pelaajapolun muodostavat joukkueet tekevät yhteistyötä. Esimerkiksi lahjakkaille junioreille tarjoutuu mahdollisuuksia päästä harjoittelemaan naisten superpesisjoukkueen kanssa. Sama pätee myös suomensarjatason B-tyttöjen ja aikuispelaajien osalta, kun he pääsevät kilpailemaan paikasta Ykköspesikseen.

Neljänneksi yhteistyö tukee niin juniori- kuin aikuispelaajien kokonaiskuormituksen hallintaa. Yhteistyön myötä pelaaja pääsee sarjaportaasta riippumatta harjoittelemaan lähellä kotipaikkaansa Tahkon tarjotessa treenimahdollisuuden Hyvinkään suunnalla asuville Espoossa pelaaville urheilijoille ja päinvastoin.

Luonnollisesti yhteistyö tukee vahvasti myös seurojen edustusjoukkueiden toimintaa. Tahkon Leidit saa itselleen yhteistyöjoukkueen ykköspesiksestä, jossa esimerkiksi vähälle peliajalle superissa jäävät pelaajat pääsevät kehittymään ja josta kasvaa pelaajia kohti Superpesistä. Toisaalta Espoon ykköspesis pääsee hyötymään Tahkon superpesistason valmennus- ja taustaosaamisesta. Toisekseen Espoo saa heti avauskaudelleen ykköspesikseen tuekseen kaksi suomensarjajoukkuetta, joista kehittyvät pelaajat voivat murtautua sarjaporrasta korkeammalle. Tämän lisäksi seurat ovat jo nähneet, miten kaikilta sarjaportailta ehjä pelaajapolku toimii vetovoimatekijänä edustusjoukkueiden kokoonpanoja muodostettaessa.

Edellä kuvailtujen seikkojen lisäksi seurat tekevät myös muuta yhteistyötä esimerkiksi valmennuskoulutuksessa. Näin yhteistyö tukeekin etelän alueen tyttö- ja naispesäpallon kehittämistä pitkäjänteisesti.

 

”Molemmilla seuroilla oli aito halu tälle yhteistyölle. Espoon kanssa on ollut erittäin helppoa ja luontevaa toimia, kun toimintaa ohjaavat yhteiset tavoitteet. Yhteistyö on lähtenyt todella joustavasti käyntiin molempien taholta. Sopimus kattaa näin tässä vaiheessa naisten Superpesiksen, Ykköspesiksen sekä B-tytöt ja sitä on mahdollisuus laajentaa nuorempiin joukkueisiin, jos se on molempien seurojen intressien mukaista. Etelän alueelle saadaan näin ollen ehjät uraportaat aina pikkutytöstä naisten Superpesikseen asti. Se on asia, joka tältä alueelta on jo pitkän aikaa puuttunut.” - Kari Käyhkö, Hyvinkään Tahko Ry:n puheenjohtaja

”Pitkään alueella valmentajana eri ikäisissä tytöissä toimineena on upeaa, että vihdoin saamme ehjän pelaajapolun aina superpesikseen asti tyttöjunioreillemme. Tämä on hieno mahdollisuus sekä Hyvinkäälle, Espoolle että etelän alueen tyttö- ja naispesikselle. Pelinjohtajana olen erittäin tyytyväinen, että saamme ykköspesisprojektillemme vahvan kumppanin, ja yhteistyöstä on jo ollut merkittävää hyötyä kautta suunniteltaessa. Ei tässä voi kuin innostunut olla!” - Tatu Suontausta, Espoon Pesiksen ykköspesisjoukkueen pelinjohtaja