Naisten edustus historiallisesti suomensarjan välieriin!

12.8.2018


Runkosarjan viimeisellä kierroksella Rauma kaatuu 2-0 (14-2, 17-0). Tämä tarkoittaa historiallista pudotuspelipaikkaa!

Kulunut kausi on järjestyksessään kahdeksas, kun Espoossa pelataan miesten tai naisten suomensarjaa. Kausi on myös ensimmäinen, kun runkosarjasta kausi jatkuu pudotuspeleihin!

Mailapuistottaret varmisti viimeisen kierroksen voitollaan runkosarjan kolmossijan, kun neljä parasta jatkavat pudotuspeleihin. Voiton takeena toimi erityisesti pitävä ulkokenttä. Edessä Aippa, Eve ja Suvi hoitivat näpyistä ja varsista rutkasti paloja välipesille. Linjassa Tuittu, Aino, Annamaija sekä suomensarjan ulkopelidebyyttinsä tehnyt Leeni huolehtivat muista merkatuista lyönneistä. Takakentällä Elna ja Kiisa olivat iskussa, eivätkä päästäneet haastavissa olosuhteissa yhtäkään läpilyöntiä. Sisäpelistä jalustalle on nostettava erityisesti Redun uskomattomat tehot: 3 kunnaria, yhteensä 11 lyötyä juoksua ja 6 tuotua. Myös koko kauden mainosti etenijäjokerina esiintynyt Heini hoiti tonttinsa, muun muassa lyömällä heti avausvuorossa tyhjään kenttään kunnarin.

Välierissä vastaan asettuu Laitilan Jyske, jota tähdittää viime vuonna Rauman Feran superpesisjoukkueessa juoksuja iskenyt Enni Kylä-Kause. Välierät pelataan paras kolmesta -periaatteella, ja sarja avataan keskiviikkona Laitilassa. Historiallinen ensimmäinen Espoossa pelattava suomensarjan pudotuspeliottelu mitellään lauantaina 18.8. klo 17.30 Mailapuistossa.

Ottelusarjasta on lupa odottaa kiinnostavaa. Runkosarjan ensimmäisessä kamppailussa Laitilassa Espoo oli vastaantulija aina toisen jakson viimeiseen vuoropariin asti. Jyske vei avausjaksoa mielin määrin, mutta toisen jakson viimeisen tasoittavalla satumainen hurmos valtasi Mailapuistottaret, jotka tulivat rinnalle ja ohi. Hurmoshenki riitti lopulta voittoon asti kotiutuskisassa. Espoossa pelattu ottelu oli vähintään yhtä tiukka, ja päättyi niin ikään Mailapuistottarien niukkaan 1-0 voittoon.

Tervetuloa kannustamaan Espoo lohkofinaaliin lauantaina! Vapaa sisäänpääsy.