11 peliä, 9 voittoa – naisjoukkueilla mahtava toukokuu!

1.6.2018Espoon Pesiksellä on tänä vuonna joukkueet kolmella naisten sarjaportaalla – suomensarjassa, maakuntasarjassa ja aluesarjassa. Kaikkien kolmen joukkueen kausi on lähtenyt lupaavasti käyntiin!

Suomensarja aloitti kauden komeilla voitoilla Porista, Raumasta ja Laitilasta. Voittoputki katkesi kuitenkin ikävään 1-0 -vierastappioon Loimaalla, jossa Mailapuistottaret joutuivat taistelemaan hieman poikkeavalla kokoonpanolla. Harmittava 1-0 oli myös lopputulos sarjan kärkikamppailusta Hämeenkyröä vastaan. Tästä edustusjoukkue onneksi sisuuntui ja kairasi mahtavan 0-2 vierasvoiton Riihimäen nimissä pelaavasta tuttuakin tutummasta hyvinkääläispitoisesta joukkueesta.

Espoolaisjoukkueet on totuttu tuntemaan tiukan ulkopelin varaan laskevina siilipuolustuksen rakentajina, ei vähiten koska kotikenttä Mailapuisto antaa tähän hyvät lähtökohdat. Tänä vuonna Mailapuistottarilla on kuitenkin ollut eri ääni kellossa. Joukkue on uuden viuhkavelhonsa Lauran johdolla pelannut agressiivista, jopa röyhkeää pesäpalloa. Kuudessa ottelussa edustus onkin lyönyt peräti 100 juoksua! Esimerkiksi ensimmäisen vuoden B-tyttö Tuuli ”Tuittu” Kivimaa on moukaroinut vastustajien kenttää peräti 22 juoksun verran. Äärimmäisen tasaisessa sarjassa joukkueen sijoitus on tällä hetkellä toinen, mutta suurin osa vastustajista on pelannut 1-2 ottelua vähemmän.

Maakuntasarjassa pelaava Espoo 2 on saanut tälle kaudelle mielenkiintoisia paluumuuttajia seuran omista kasvateista. Hannu Tuomiston ja Jukka Kerosen luotsaama joukkue onkin esittänyt erinomaisia otteita ja voittanut kaikki kolme peliään. Viimeksi eilen torstaina joukkue saavutti ensimmäisen täyden pistepottinsa vierasvoitolla Virkkalasta lukemin 0-2 (3-11, 6-9).

Tälle kaudelle perustettiin myös parin vuoden tauon jälkeen naisten aluesarjajoukkue. Täällä on pelaamassa nähty muun muassa eri juniorijoukkueiden valmentajia. Monta kokkia on tuottanut toistaiseksi pahanmakuista keittoa vastustajille. Aluesarjanaiset avasivat kautensa hienolla voitolla Espoon derbyssä Latokaskea vastaan lukemin 2-0 (16-5, 12-5) ja käänsivät myös Janakkala-pelin itselleen numeroin 1-0 (8-8, 6-3). Aluesarjassa on seuraavaksi edessä kolmen ottelun vieraspeliputki, ja kotipelit jatkuvat 6.7. hyvinkääläistä Nice-Team:ä vastaan.