Edustus tuplavoitolla sarjakärkeen!

21.5.2018


Rauma - Espoo 0-2 (2-29, 2-7) Laitila - Espoo 1-2k (15-6, 6-7, 1-1, 1-2)

Tällaista ei olekaan ennen nähty. Edustusjoukkue nousee kahden vierasvoiton ansiosta suomensarjan sarjakärkeen! Samalla Mailapuistottaret tuplaa jo kahdessa ensimäisessä vieraspelissään viimeisen kahden kauden yhteenlaskettujen vierasvoittojen määrän.

Mailapuistottaret suuntasivat sunnuntaiaamuna kukonlaulun aikaan kohti Länsi-Suomea, jossa kohdattiin ensin Rauman Fera ja lounastauon jälkeen Laitilan Jyske.

Rauma-pelin ensimmäisellä jaksolla nähtiin se kuuluisa myrskyvaroitus. Hyvin valmistautunut vierasjoukkue paukutti peräti 29 juoksua! Toiselle jaksolle Rauma tuli sisuuntuneena ja espoolaisten ajatukset hieman karkasivat jo seuraavaan peliin, mutta homma hoidettiin tyylikkäästi kotiin juoksuin 2-7. Palkinnot pokkasivat kuusi juoksua lyönyt Partanen ja seitsemän pinnaa paukuttanut Kiisa. Kunnareiden makuun pääsivät myös Aino, Annamaija ja Tuittu. Samalla Eve nousi sarjan etenijätilaston piikkipaikalle.

Laitila tiedettiin etukäteen kovalyöntiseksi joukkueeksi - olihan joukkue vahvistunut muun muassa kahdella viime kauden superpesispelaajalla, joista toinen sijoittui jokerien kärkilyöntitilaston kolmanneksi. Peli alkoi tasaisissa merkeissä, mutta kolmannessa vuorossa kotijoukkueen mörssärit löysivät kolmelle läpilyönnille ja yhteensä 12 juoksulle tilaa. Enemmänkin olisi saattanut tulla, mutta paikalle saapuneet huikeat 171 katsojaa olivat täyttäneet kolmosjatkeen luona olleen parkkipaikan ja erään auton takasivuovi toimi kymmenentenä ulkopelaajana espoolaisille. Ensimmäinen jakso 15-6 kotijoukkueelle.

Toisellakin jaksolla oltiin sillassa, kun Laitilan vahvistukset muun muassa kierrättivät viimeisenä lyöjänä etenijän ykköseltä kotiin asti. Myös Laitilan lukkari oli kieroudestaan päätellen enemmänkin Savosta kotoisin, ja aiheutti jatkuvasti päänvaivaa vieraille. Viimeisen tasoittavalle lähdettiinkin 6-3 tappioasemasta.

Pitkän päivän pelanneet Mailapuistottaret kokosivat kuitenkin ratkaisun hetkellä itsensä. Kahdella palolla tasoihin ja edustusjoukkueeseen tälle kaudelle noussut Pyörälä ei erehtynyt 1-3-tilanteen yllätysmerkistä. Supervuorossa molemmilla oli paikkansa, ja juoksut tasattiin 1-1.

Kotiutuskisan ulkovuorosta muodostui Redun show. Ensimmäisen parin etenijän tämä tulisieluinen koppari poltti tapinylityksestä kotipesän kynnykselle, toisen lyöjän painuvan lyönnin nuori nainen haki maanrajasta kopiksi mailamiehen laskiessa mailan ja kolmmanesta parista hän luki vielä merkatun tapinylityksen oikein pois. Tämän jälkeen Laitila vaihtoi lyöntisuuntaa, mutta tuloksena yhteensä vain 1 juoksu. Sisälle siirryttyä Redu kirmasi heti avausparista tasoitusjuoksun, ja pian Aino Stenvallin mahtava kakkospussi aloitti villit voitonjuhlat.

Seuraava kotipeli pelataan sunnuntaina 27.5. kun Mailapuistoon saapuu myös tappiotta pelannut Hämeenkyrön Räpsä klo 13. Tervetuloa!

Kuvat: Laitilan Jyske Pesäpallo