Kaksi teekkaria pelinjohdossa – uhka vai mahdollisuus?

11.5.2018


Kuvassa kotiin viilettävä Suvi Partanen tekee paluun Espoon Pesiksen suomensarjaan.
Kuvassa kotiin viilettävä Suvi Partanen tekee paluun Espoon Pesiksen suomensarjaan.
Muun muassa Superpesistä Vihdissä pelannut Elna Satokangas on tervetullut vahvistus Mailapuistottariin.
Muun muassa Superpesistä Vihdissä pelannut Elna Satokangas on tervetullut vahvistus Mailapuistottariin.

Espoon Pesiksen naisten edustusjoukkue Mailapuistottaret aloittaa äitienpäivänä kolmannen perättäisen kautensa suomensarjassa.

Merkittävin muutos aiempiin kausiin nähdään Mailapuistottarien osalta pelinjohdossa, kun viuhkaan tarttuu vielä viime kaudella juoksuja yhdeksikössä paukuttanut Laura Levänen. Ensimmäiset ottelunsa Espoo-paidassa kaudella 2016 pelanneella Lauralla on superpesiskokemusta Vihdin Pallosta ja Roihusta, ja yksi ottelu Tampereelta superin halli-SM:stä. Pirkanmaalta löytyvät myös Lauran juuret – etelään Lauran toi opiskelupaikka Aalto-yliopistossa.

Laura onkin paitsi erittäin pidetty joukkueen jäsen ja kansallispelin monitaituri, myös teekkari. Tästä listasta ainakin viimeinen pätee myös Mailapuistottarien ulkopelinjohtajana jatkavaan Tatu Suontaustaan.

Joskus pesäpallo on maailmaa suurempi asia, ja joskus tämä johtuu siitä että maailma on pieni. Joukkueen pelinjohtokaksikko nimittäin opiskelee paitsi samassa yliopistossa, myös samalla tuotantotalouden linjalla, ja on vieläpä aloittanut opintonsa samana vuonna. Tuotantotalouden laitos kuvailee opiskelijoiden sijoittuvan työelämässä liikkeenjohdon konsultoinnin, start-uppien sekä pörssiyritysten liiketoiminnan kehitysyksiköiden kaltaisiin työtehtäviin. Tätä listaa lienee kuitenkin syytä päivittää - itse asiassa joka kahdeskymmenes tuotantotalouden kilta Prodekon fuksi 2013 toimii kuluvana vuonna Espoon Pesiksen edustusjoukkueen pelinjohtajana!

Mutta nyt Laura – huhujen mukaan muiden keskittyessä fuksiviikolla uusiin ihmisiin tutustumisiin te aloititte pelitaktiikoiden vertailun. Kaksi teekkaria ja vieläpä ”tutalaista” pelinjohdossa – uhka vai mahdollisuus?

”Strategiakurssien sekä erityisesti Ihminen ryhmässä -kurssin ansiosta meillä on Tatun kanssa hyvät valmiudet kehittää tiimistä timanttinen. Peleihin valmistaudumme tekemällä tilastollisia analyyseja vastustajista, pelin aikana hyödynnämme työpsykologian oppeja onnistumisen ja epäonnistumisen käsittelemiseksi ja pelin jälkeen puramme tapahtumat SWOT-analyysin avulla.”

Entä mitä odotat kaudelta – millaiset otteet saavat sinut viuhkavelhona tyytyväiseksi?

”Tavoitteena on tarjota yleisölle tiukkoja ja tunnerikkaita pelejä. Kun vielä olemme selvittäneet tiemme välieriin ja kautemme on päättynyt kesän parhaimpaan peliin, olen syksyllä tyytyväinen. Kesän aikana odotan nuorten pelaajiemme nousevan vastuunkantajiksi sekä kehittyvän niin lajitaidoissa kuin pelinlukemisessa.”

Olet ollut lähellä joukkuetta jo pidempään. Miten kuvailisit Mailapuistottaria 2018?

”Nuorekas, motivoitunut ja iloinen joukkue. Tähän sopivat hyvin myös omat vahvuuteni pelinjohtajana: rauhallisuus, positiivisuus ja pelinlukutaito.”

Uusiutuneen pelinjohdon lisäksi joukkueessa on vain muutamia pelaajamuutoksia. Ulkopelinjohtajan ja mailamiehen tontin pelaava Tatu kuvailee pelaajistoa seuraavasti:

”Joukkueen runko on pysynyt erinomaisesti kasassa. Lisäksi on todettava, että harjoittelu on ollut kautta linjan erittäin laadukasta. Ensinnäkin joukkueen B-ikäiset ja muut juniorit ovat kehittyneet talven aikana paljon, eivätkä edes teekkarit voi olla antamatta heille isoa tonttia niin ulkona kuin sisällä. Moni on aivan ikäluokkansa kirkkainta huippua – esimerkiksi B-tyttöjen halli-SM pronssia voittaneesta joukkueesta neljä nähtäneen kokoonpanossa sarja-avauksessa. Toisekseen hattua on nostettava myös aikuispelaajien treenaamiselle. Muutamana esimerkkinä seuraikoni Katju totesi itsekin vetäneensä parhaan talven naismuistiin, ja Even treeniasenne on mahtavaa mallia kaikille. Kolmanneksi olen todella iloinen joukkueemme uusista vahvistuksista. Elna Satokangas ja Partasen Suvi olisivat varmasti kelvanneet monelle muullekin, ja tuovat ruutia niin sisälle kuin ulos. On ollut hienoa nähdä, miten seuraan on tullut tai löytänyt takaisin paljon muitakin aikuispelaajia. Maakarin ja suomarin yhteisissä treeneissä on monesti paukuteltu 20 pelaajan raja rikki. Suomarin kokoonpanossa voidaankin nähdä kesän mittaan positiivisia yllätyksiä. Hyvällä pelihuumorillamme lähdemme haastamaan kaikkia vastuksia!”

Suomensarja alkaa tulevana sunnuntaina 13.5. klo 13.00 Mailapuistossa mielenkiintoisella kotipelillä edellisvuosina eri lohkossa pelannutta Porin Pesäkarhuja vastaan. Otteluun on vapaa sisäänpääsy ja puffa palvelee – tule kannustamaan Mailapuistottaret voittoon!