Suomensarja avasi hallikauden voitolla Lahdesta

12.2.2017

Sonttu ja Jenni innoissaan voitosta
Sonttu ja Jenni innoissaan voitosta

Muutaman avainpelaajan poissaolosta huolimatta sarjanousija kaatui 0-2 (4-5, 2-4)

Suomensarja vietti lauantaina 11.2. ensimmäistä leiripäiväänsä. Alkutreenien, eväiden ja palaverin jälkeen suunnattiin Lahteen sarjanousija Mailaveikkojen vieraaksi. Neljän vuoroparin avausjakso päättyi 4-5-voittoon, ja toisella jaksolla ehdittiin pelata peräti viisi vuoroparia. Tästä 2-4 voitto.

Suomensarja kärsi muutamista poissaoloista erityisesti junioripelaajien kouluprojektien sekä aikuispelaajien ulkomaankomennusten myötä. Paikkaajia löytyi kuitenkin molemmista maakuntasarjajoukkueista, ja he pelasivat erinomaisesti. Tämä kertoo, että kesää varten laajuutta löytyy mukavasti. Paikkaajista erityinen kunniamaininta täytyy antaa tulevana kesänä 14 vuoden tauon jälkeen paluun kentille tekevälle Merja Porkalle. Ikä ei jaloissa painanut, vaan Merja toi toisen jakson voittojuoksun.

Onnistumisia tuli muutenkin laajalla rintamalla. Lukkari Katjun omatoiminen syöttöharjoittelu oli tuottanut tulosta, ja hirmuiset tolpat sekä taktiset väärät tekivät emäntien sisävuoroista usein lyhyitä. Sisäpelissä taas kunnostautui esimerkiksi hirmuisessa lyöntivireessä oleva C-tyttö Reetta, joka paukutti peräti 4 juoksua.

Sisäpelistä paistoi rauhallisuus ja määrätietoisuus. Lyöntijärjestys pyöri aika ajoin hieman oudoista kohdista, minkä vaikutusta etenijäjokerin puuttuminen toisella jaksolla edelleen pahensi. Ottelu pysyi kuitenkin lähes koko ajan hyvin hallussa. Lahti löi ensimmäisessä kahdessa vuorossa kolme juoksua ja ottelun viimeisessä kaksi. Tässä välissä Espoon ulkokenttä päästi kuitenkin kuudessa vuoroparissa vain yhden juoksun.

Suomensarjaringissä on nyt 16 pelaajaa, joista noin kaksi kolmasosaa C- ja B-junioreja. Joukkueen runko on pysynyt yksittäisiä vahvistuksia lukuun ottamatta samana, ja erityisesti junioripelaajat ovat kehittyneet mainiosti viime kaudesta. Joukkue etsii vielä 1-2 täsmävahvistusta, mutta muuten suomari on valmis kesän koitoksiin. Niissä minimitavoitteena on saavuttaa seurahistorian paras sijoitus.

Suomensarjan lisäksi Espoon Pesis pelaa kahdella joukkueella maakuntasarjaa. Toisen runkona ovat C-tytöt, toinen on aikuispelaajien oma maakuntasarjajoukkue. Erityisesti "Mammamaakari"-lempinimeä kantava joukkue on saanut uusia pelaajia tulevalle kaudelle. Joukkueessa on nyt reilu 10 pelaajaa, minkä lisäksi 1-2 pelaajaa pelaa kaksoisedustussopimuksella sekä suomen- että maakuntasarjaa. Mukaan otetaan kuitenkin mielellään aikuispelaajia, joilla on ainakin jonkin verran aiempaa taustaa pesiksestä. Muutama - tai jopa 14 välivuotta - eivät kuitenkaan ole missään tapauksessa este.

Maakuntasarjajoukkueet kohtaavat keskinäisessä harjoitusottelussa lauantaina 25.2. Vihdissä.