Pääkaupunkiseudun pesisyhteistyö syvenee: Espoon Pesis ja Roihu yhteisjoukkueella tyttösuperiin

16.11.2016


Pääkaupunkiseutulainen tyttöpesis elää uutta nousukautta. Tästä vahva todiste on se, että Espoon Pesis ja Roihu osallistuivat päättyneellä kaudella kaikkiin tyttöjen aluesarjoihin – ainoina seuroina Etelä-Suomessa.

Espoon Pesistä ja Roihua yhdistää myös vahva halu kehittää pääkaupunkiseutulaista pesäpalloa yhä laadukkaammaksi ja taata junioreille mahdollisuus kehittyä tavoitteellisesti. Näin pääkaupunkiseudun tyttöpesiksen mahtiseurat ovatkin solmineet 15.11.2016 sopimuksen tyttöjen superpesiksen pelaamisesta yhteisellä joukkueella.

Sopimuksen lyhyen tähtäimen tavoite on edistää nuorten mahdollisuuksia harrastaa ja pelata pesäpalloa mahdollisimman korkealla kilpailullisella tasolla. Käytännössä alueen lukuisille kehittymishaluisille nuorille luodaan mahdollisuus paitsi harjoitella tavoitteellisesti, myös pelata kilpailukykyisessä joukkueessa. Voimavarat yhdistämällä lahjakkaita pelaajia on toki joukkueeseen tarjolla enemmän, mutta lisäksi valmennus, pelinjohto ja taustaorganisaatio vahvistuvat merkittävästi. Perinteikkään ja superpesismenestystäkin maistelleen Roihun vankka tietotaito yhdistettynä juuri 20-vuotisjuhliaan viettäneen Espoon Pesiksen nuoruuden intoon ja uusiin ajatuksiin luovat erinomaisen pohjan kehittää toimintaa.

Tärkeää molemmille sopimuskumppaneille on se,  että sopimus tukee nuorten pelaajien jaksamista sekä mahdollisuutta sovittaa kilpaurheilu ja koulunkäynti yhteen. Sen sijaan, että tytöt ravaisivat monena iltana viikossa ympäri pääkaupunkiseutua, tapahtuu valtaosa harjoittelusta kotiseuroissa. Yhteisiin tyttösuperin tapahtumiin kokoonnutaan talvikaudella muutaman kerran kuukaudessa. Pelit yhteisjoukkue tulee pelaamaan Roihun peliasuilla, ja joukkueelle tullaan valitsemaan nimi, joka kuvastaa seurojen välistä yhteistyötä. Lisäksi molemmat seurat ovat sitoutuneet tukemaan viestinnällään joukkueen toimintaa.

Tärkeänä osana yhteistyötä sovittiin myös toiminnan kehittämisestä pidemmällä tähtäimellä. Sopimuksen tavoite on mahdollistaa pitkäjänteisempi yhteistyö seurojen välillä. Yhteistyön pidempiaikaisena tavoitteena on luoda edellytykset pelaajien menestymiselle B-tytöissä useampana kautena.

 

Lisätietoja:

Emmi Eteläsalo, puheenjohtaja Espoon Pesis ry, emmi.etelasalo@hotmail.fi

Erkki Vehman, puheenjohtaja Roihu ry, erkki.vehman@matkahuolto.fi