C-tyttöjen leiriviikonloppu: näpyt, hiki, ajanhallinta

7.11.2016

Ajanhallintaharjoitus tuki pesiksen ja koulun yhdistämistä
Ajanhallintaharjoitus tuki pesiksen ja koulun yhdistämistä
Lämmittely ennen kaikkea!
Lämmittely ennen kaikkea!
Emmi Satokangas ja 3x12 toiston penkkisarja
Emmi Satokangas ja 3x12 toiston penkkisarja
Ketteryyttä ja hauskanpitoa Esport Arenalla
Ketteryyttä ja hauskanpitoa Esport Arenalla
Lihashuoltoa ei jätetä.
Lihashuoltoa ei jätetä.

CT1- ja CT2-joukkueet vetivät ensimmäisen leiriviikonlopun yhdessä 22 pelaajan voimin

Marraskuinen perjantai-ilta.

Edellinen superpesiskausi on päättynyt puolitoista kuukautta sitten, ja seuraavan alkuun on aikaa. Eikä Espoossa edes pelata pääsarjatason pesistä. Kannusillan uumenissa yli kaksikymmentä yläkouluikäistä tyttöä katsoo kuitenkin superin pelaajia silmä kovana, kynä kädessä, muistiinpanoja tehden.

Syksyn pimeyden keskellä pesistreenit pyörivät vilkkaimmillaan. Joukkueharjoituksia on takana puolitoista kuukautta, ja on C-tyttöjen ensimmäisen leiriviikonlopun aika.

Pääteemana viikonlopussa ovat näpyt. Perjantai-itapäivä vietetäänkin maailman parhaiden naispesäpalloilijoiden näpyjä katsellen. Valmennus on kerännyt reilu kymmenen klippiä erityylisistä näpyistä, joita katsellaan kymmeniä kertoja: hidastettuna, välillä pysäyttäen, tarkasti analysoiden.

Tämän jälkeen päästään itse tositoimiin. Seuraava puolitoistatuntinen vietetään nopeusharjoituksen ja näpyjen lyömisen merkeissä. Pienet kuvataan, ja loppuhien jälkeen suunnataan nukkumaan.

Tai osa nukkuu. CT valmennus katsoo aamuneljään videoklippejä ja kokoaa niistä pakettia lauantaille. 

Tämä ei kuitenkaan aamulla käytävissä sulkapallomittelöissä näy. Ottelut on pakko lopettaa jo ennen puolta päivää, kun CT1-joukkueen avainpelaajiin lukeutuvat Liinu Turpela ja Reetta Lehtinen romahtavat Esport Arenan kentän pintaan valmennuksen juoksutettua tyttöjä laidasta laitaan kolminpelin merkeissä.

Lounasta syödään oppituntimaisen luennon merkeissä. Espoossa tunnustetaan, että koulu on teinitytön ykkösjuttu, vaikka tavoitteet pesiksessä ovatkin korkealla. Näinpä valmennuspäällikkö Tatu Suontaustan johdolla pohditaan koulun ja pesiksen yhdistämistä tukevia kikkoja, ja tehdään ajanhallintaharjoitus.

Sitten isketään kiinni jännittävimpään vaiheeseen. Tytöt ovat jo ennen yhteisen osuuden alkamista katsoneet omat näpyklippinsä ja analysoineet niitä, mutta nyt on aika pureutua valikoituihin tapauksiin yhdessä.

Hidastetut pätkät ja vierekkäin olevat pysäytyskuvat eri tyttöjen näpyistä paljastavat tärkeitä kehityskohteita. Ja ennen kaikkea näyttävät, että paljossa ollaan jo todella pitkällä!

Näin siis uudet muistiinpanot paperille, ja pienten pariin. Tällä kertaa mukaan yhdistetään myös kovien lyöminen. Lauantai päätetään kuntosalilla ja henkilökohtaisten palaverien merkeissä.

Rankka viikonloppu vaatii hyvät palautusajat. Näinpä sunnuntaina treenataan vasta illalla - tällä kertaa juoksun, kovien ja ulkopelin merkeissä. Mukaan sparraamaan saapuu myös B-tyttöjä ja naisia. 

Loppuhiet, venyttelyt ja nukkumaan. 

Näpyt paljon kirkkaampana mielessä.

Kunto kehittyneenä.

Tulevan viikon ajanhallinta suunniteltuna.

 

Matka on käynnissä!