Ysit sysäsi Espoon runkosarjan viimeiseksi - tavoitteena pelata suomaria Espoossa myös 2017

7.8.2016


Ysit - Espoo 1-0 (4-4, 4-3)

Tasapisteissä runkosarjan päätöskamppailuun lähteneet Espoo ja Lappeenranta mittelivät tasaväkisen kamppailun, mutta kotijoukkue oli tällä kertaa niukasti parempi. Voittojuoksu haiskahti palolta, mutta myös Mailapuistottarien otteista löytyi parannettavaa. Ensimmäisen jakson upea nousu viimeisen tasoittavalla kolmen juoksun takaa tasoihin jätti kuitenkin hyvän fiiliksen!

Tappion myötä Lappeenranta sysäsi Espoon runkosarjan hännille. Lukuisat 1-0-tappiot sekä kärkijoukkueidenkin hyvä haastaminen todistavat kuitenkin, että Espoon naiset ovat ottaneet ison askeleen suomensarjatasolle!

Erityisen huomionarvoista on, että Espoo taisteli ansiokkaasti erittäin nuorella joukkueella - ratkaisupelissäkin puolet ulkokentästä muurattiin umpeen C-tyttöjen voimin, ja heistä kolme oli peräti nuorempia C-tyttöjä. Heidän lisäkseen seura on pullollaan myös muita lahjakkaita junioreja, minkä C-tyttöjen kilpasarjan 7. sija upeasti osoittaa. Kun vielä kokeneista runkopelaajista valtaosa on ilmoittanut haluavansa jatkaa myös tulevan vuoden ja muutaman uuden vahvistuksen kanssa on käyty alustavia keskusteluja kaudesta 2017, Espoon Pesis uskoo voivansa kamppailla menestyksekkäämmin suomensarjassa ensi kaudella!

Näin suomensarjapaikkaa aiotaan lähteä toden teolla metsästämään. Hyvä tapa tukea sarjapaikkajahtia on saapua kannustamaan maakuntasarjajoukkuetta Mailapuistoon! Maakarissa Espoo kukisti kuluneella viikolla kahdesti lohkokärki PunaMustat, ja on muutenkin tasaisessa sarjassa hyvällä iskuetäisyydellä kun koko kaudella vastustaja on jouduttu toteamaan paremmaksi vain kolmesti. Tarpeen tullen seura on myös valmis anomaan sarjapaikkaa juniorien kehittymisen takaamiseksi.

Näin kaudella 2017 Espoossa onkin tavoitteena pelata suomensarjaa sekä maakaria kahdella joukkueella. Toinen maakis on varattu junioripelaajille kehittymistä varten, kun taas toisessa pelaavat aikuispelaajat, jotka haluavat pelata maakuntasarjatasolla hyvähenkistä ja sporttista pesistä.

Olethan yhteydessä tyttöpuolen valmennuspäällikkö Tatu Suontaustaa (tatu.suontausta@hotmail.com / 0505012030) jos haluat mukaan!