Kausi korkattu komealla kotipelimäärällä

2.5.2015

Tatu tuulettaa ensimmäistä kotiotteluvoittoa C-tyttöjen SM-karsinnassa.
Tatu tuulettaa ensimmäistä kotiotteluvoittoa C-tyttöjen SM-karsinnassa.
C-tyttöjen SM-karsintaottelun kakkospalkinnon sai Sonia Palovaara.
C-tyttöjen SM-karsintaottelun kakkospalkinnon sai Sonia Palovaara.
C-tyttöjen SM-karsintaottelun ykköspalkinnon sai Reetta Lehtinen.
C-tyttöjen SM-karsintaottelun ykköspalkinnon sai Reetta Lehtinen.

Espoon Pesiksen 20-vuotispesiskausi alkoi maanantaina, kun C-tyttöjen SM-karsintajoukkue haki kaksi pistettä Haminasta. Kotipelit pyörähtivät käyntiin oikein urakalla lauantaina, kun espoolaisia pesäpallon ystäviä hemmoteltiin peräti neljällä ottelulla.

Taivaalta ei juuri hemottelua pesisväelle herunut, kun päivän lämpötila pysytteli viiden asteen tietämissä ja vettä ropisi kaikkien niskaan pitkin päivää. Jännittäviä ja hienoja pelejä oli kuitenkin tarjolla aamusta iltaan.

Aamulla ensimmäinen ottelu pelattiin Olarissa D-tyttöjen voimin, kun vastakkain olivat Espoo ja Kerava pelisarjan avausottelussa. Kauden ensimmäisestä kotiottelusta saalistettiin ensimmäinen täysi pistepotti, kun DT Blue voitti KePen puhtaasti 2 - 0 (4-1, 12-9).

Toisessa ottelussa oli poikien vuoro, kun vastakkain asettuivat Espoo ja Tahkon -01 -joukkue D-poikien pelisarjassa. Ottelu päättyi Tahkon voittoon 0 - 2 (2-7, 1-13).

Olariin saatiin jo toisen kerran Keravalta vieraita, kun päivän kolmannessa ottelussa pelasivat Espoo ja KePe E-poikien kilpasarjassa. Pojat viihtyivät sateisella kentällä toiseen kotiutuslyöntikilpailuun saakka ottelun päättyessä lopulta vieraiden voittoon 1-2.

C-tyttöjen SM-karsintajoukkue toiseen voittoonsa

Päivän kohokohtana pelattiin C-tyttöjen SM-karsintaottelu Mailapuistossa, jossa vastakkain olivat Espoo ja Lappeenranta. Espoon joukkue koostuu kahden päivän mittaisen, laajan ja monipuolisen try out -tilaisuuden perusteella valitusta 15 pelaajasta. Joukkue on koottu yhteistyössä Vihdin Pallon kanssa ja mukana on kolme vihtiläistä pelaajaa. Joukkue aloitti kautensa jo maanantaina Haminassa, josta se haki ensimmäiset kaksi pistettään.

Tämän päivän ottelussa Mailapuistossa sateen palelluttamaa yleisöä lämmitti espoolaisten takaa-ajo ensimmäisellä jaksolla 1 - 3 -tappioasemasta. Jokeriksi vaihdettu Ulla Tervo kotiutti viimeisessä vuorossa niin ikään jokeriksi vaihdetun Liinu Turpelan. Tasoitusjuoksu syntyi vapaataipaleella, ja johtojuoksun 4-3:ään löi vihtiläinen Sarita Lehtiranta. Kotipesään juoksi niin ikään vihtiläinen Riikka Kahilainen. Lappeenranta tasoitti jakson vielä viimeisessä vuorossaan 4-4:ään ja ensimmäinen jakso päättyi siis tasalukemiin.

Toinen jakso oli selvää espoolaisten hallintaa. Kotijoukkue meni heti ensimmäisessä vuorossa 3-0 -johtoon, kun se ensin oli jättänyt vieraat nollille. Lopulta toinen jakso päättyi lukemiin 8-2. Näin siis koko ottelu espoolaisille 1-0, josta kaksi pistettä tilille.

Espoon pelinjohtaja Tatu Suontausta on onnellisessa asemassa saadessaan pyörittää vaihtorulettia tiukoissa tilanteissa.

- Tällainen on mahdollista vain, kun pelaajamateriaalissa riittää leveyttä jokeriosastollakin. Kyllä seurayhteistyön hyödyt (Vihdin kanssa) ratkaisivat tämän pelin, Tatu iloitsee, ja painottaa voiton tärkeyttä.

Ottelun lyödyt/tuodut:

Liinu Turpela 0/3

Sonia Palovaara 1/1

A-M Suontausta 0/1

Ulla Tervo 2/1

Pilvi Puusaari 0/1

Reetta Lehtinen 2/2

Riikka Kahilainen 2/1

Sarita Lehtiranta 2/0

Tuuli Kivimaa 1/2

Pihka Oksanen 1/0

vapaat: 1

palkitut: I Reetta Lehtinen, II Sonia Palovaara

Vierasjoukkue Lappeenrannan palkitut: I Milla Ontronen, II Eveliina Kainlauri