Uudet tuulet puhaltaneet tyttöjoukkueet lentoon

18.3.2015

D-tyttöjoukkue tuulettaa Kuusankoskella.
D-tyttöjoukkue tuulettaa Kuusankoskella.
Harjoituksissa on riittänyt väkeä.
Harjoituksissa on riittänyt väkeä.
Meditointi otteluiden lomassa siivittää voittoon..
Meditointi otteluiden lomassa siivittää voittoon..

Espoon Pesiksen tyttö- ja naisjoukkueiden muutoksia kokenut harjoittelu on sujunut talven yli hienosti, ja kauden avausta odotetaan jo suurella innolla. C-tyttöjen kapteeni Annamaija Suontausta kokee tyttöjen kehittyneen hurjasti.

Espoon Pesiksen tyttö- ja naispesäpalloilun puolelle syksyllä pestattu valmennuspällikkö Tatu Suontausta jakoi seuran tyttöpelaajat harjoituskaudelle harjoitusryhmiin ja seurassa pyöri myös erilaiset harjoitusklinikat perinteisen joukkueharjoittelun sijaan. Harjoitusmäärät ovat lisääntyneet pelaajaa kohden, ja harjoittelua on voitu eriyttää enemmän eri osa-alueisiin myös henkilökohtaisella tasolla.

Joukkueiden harjoituspelikausi korkattiin Kotkan turnauksessa helmikuun alussa niin C- kuin D-tyttöjen osalta. C-tytöissä oltiin mukana C-aluesarjojen sekajoukkueella. Ensimmäiset pelit tällä kokoonpanolla ja vain osa tytöistä oli mukana, kun turnaus oli kuitenkin koulupäivänä, joten hermostuneisuutta oli ilmassa. Jotain on kuitenkin tehty oikein.

-  Lahti kaatui selvästi, Lappeenrantaakin oltiin reilusti edellä, ja turnauksen huipentaneessa ottelussa vielä toissavuonna meitä paljon edellä ollut Kuusankoski ei saanut aikaan juoksun juoksua, pelinjohtaja ja valmentaja Tatu Suontausta ynnää tyytyväisenä turnauksen tuloksia.

Myös D-tytöt olivat kaikissa kolmessa ottelussaan niskan päällä, joskin Haminan kanssa ottelu päättyi loppujen lopuksi tasan. Lappeenrantaa ja Haminan kakkosjoukkuetta vastaan peli olikin sitten jo vapautunutta juoksuilottelua.

- Yhteenvetona suoritusvarmuus, peliäly ja fysiikka olivat Kotkassa selvästi paremmalla tasolla kuin vielä viime syksynä. Peli-ilo oli myös upeaa katseltavaa! Turnauksen jälkeen etenemisen kanssa alettiin tehdä paljon hommia, Suontausta valottaa.

Espoon Pesiksen tytöt ovat päässeet pelaamaan myös yksittäisiä harjoituspelejä vihtiläisten kanssa yhteistyössä Nummelassa, ja D-tytöt kävivät myös Kuusankosken vieraina. Hallissa on päästy viilailemaan kuvioita, ja kokeneemmat maakuntasarjan pelurit ovat näyttäneet junioreille pelaamisen mallia. D-tyttöjen peli toissa vuoden SM-7 Puhtia vastaan päättyi Espoon 14-9-voittoon, ja peli näytti todella hyvältä.

- Kahden huippu D-tyttöjoukkueen pelistä päällimmäisenä jäi mieleen erinomainen ulkopeli. Ottelussa pelattiin 11 vuoroparia, eli pinna per vuoro tahtia mentiin. Positiivisesti jäi mieleen myös se, miten vanhemmat 01-tytöt tsemppasivat hyvin pelisarjajoukkueesta mukana olleita pelureita, jotka saivat myös huippuonnistumisia, Tatu kiittelee omiaan.

Seuraavat harjoitusottelut tyttöjoukkueet pelaavat ulkokentillä. Ensimmäinen ottelu pelataan jo huhtikuussa, kun C-tyttöjen leirikarsintajoukkue aloittaa kautensa 27.4. Haminassa. Ensimmäinen kotiottelu pelataan lauantaina 2.5. C-tyttöjen SM-karsintaotteluiden kotipelejä pelataan myös Vihdin Nummelassa. Otteluista tiedotetaan pian, kun ne saadaan lopullisesti sovittua.

C-tyttöjen leirikarsintajoukkueen kapteeni Annamaija Suontaustan mietteitä:

Miten harjoituskausi on mennyt ja millainen on ollut pelaajien harjoitusaktiivisuus?

Kaikki käyneet hyvin treeneissä! Treenit pyörineet hyvin.

Millaisia asioita treeneissä on käyty läpi ja missä olet kehittynyt eniten?

Juoksua on treenattu paljon, ja lihaskuntojuttuja on tehty. Kuntosali on tullut uutena mukaan, mutta myös oman painon liikkeitä on tehty. Linkkarit on mun lempiliike, hyvänä kakkosena saksihypyt! Nopeus on kehittynyt hirveästi, samoin heittelynopeus.

Minkälaisia muutoksia tälle kaudelle on tullut harjoitteluun edelliskausiin verrattuna ja miltä nämä muutokset ovat vaikuttaneet?

Treenikertoja on ollut enemmän. Treenejä on myös painotettu: on ollut erikseen juoksu- fysiikka- ja lajitreenejä. Klinikkatreeneistä jäi mieleen lukkarivalkku Markus ja se, että pystyi paremmin keskittymään juttuihin. Koulujuttujen kanssa on ollut tänä vuonna minulla enemmän kiirettä. Toisaalta ollaan kehitytty hirveästi!

Mitä sarjoja tavoittelet pelaavasi tällä kaudella? Minkälaisin tavoittein?

Leirikarsintaa, tavoitteena on menestyä ja pitää hauskaa, samoin myös yrittää parhaansa. Lisäksi C-aluesarjaa ja naisten maakuntasarjaa. Maakarissa tahdon kehittyä ja C-aluesarjassa pitää hauskaa kavereiden kanssa.

Oma tavoite on olla peleissä positiivinen! Toivoisin pääseväni pelaamaan 2-polttajaa, 3-kopparia ja lukkaria. Sisällä haluaisin pelata kärkeä!

Miten harkkapelit ovat menneet?

Hyvin! Paremmin kuin oletin! Ollaan voitettu kaikki :). Vaikkei se voittaminen tärkeintä ole.

Jatka lauseita

Tatun harjoituksissa.. on monipuolista ja rankkaa, kunnon urheilua!

Ratapuiston hallissa Vihdissä.. ollaan päästy pelaamaan.

Espoon Pesiksellä.. on hyvät valmentajat, treenitilat ja paras kotikenttä! Ja söpöt junnut!

Kaudella 2018 minä.. vaikeaa !! Emmä tiedä :D YOLO

Parasta ensi kesässä on.. nähdä pesiskavereita ympäri Suomea. Ja leirit tietenkin! Nyt pitää päästä treenaamaan, millon tää loppuu :D

Kiitos Annamaijalle haastattelusta, ja tsemppiä tulevalle kaudelle (ja Tatun harjoituksiin :))!