Pomppu - Leirimaskotti

Pomppu on Tenavaleirin 2019 virallinen maskotti!

 

Pomppu on lajiltaan PesäPallo, Nīdus Sphaera. Se on espoolaisessa lintukodossa esiintyvä pikkulintu, joka on hulluna maamme kansallislajista.

PesäPallo on erittäin harvinainen lintulaji, jota tavataan vain Etelä-Suomessa pesäpallokenttien läheisyydessä. Se pesii tavallisesti rauhallisessa ja lämpimässä kotipesässä ja munii yhdestä kolmeen munaa touko-heinäkuussa. Suotuisten pesimäpaikkojen loputtua rohkeimmat yksilöt saattavat uskaltautua myös ulkopesille. Pulavuosina on havaittu jopa kolmospesällä asuvia PesäPalloja.

PesäPallo talvehtii Suomessa, ja sen suosimia talvehtimispaikkoja ovat tilavat kuplahallit ja koulujen liikuntasalit. Ravintonaan PesäPallo käyttää pääosin kenttäbuffetin antimia, kuten mokkapaloja ja grillimakkaraa. Se uskaltautuu vain harvoin lintulaudalle.

Tunnusomaista PesäPallon käytökselle on asianmukainen varustus. Se käyttää aina laadukasta kypärää. PesäPallon lyöntitekniikka on hioutunut evoluution saatossa täydellisyyteen. Sen lyöntivalikoimasta löytyy nykyään myös erittäin laadukas 1-rajakierrevarsi, jonka sen tiedetään hankkineen Ostos-TV:stä. Välilyönti on 100 %:n varmuudella välissä, eivätkä sen pussinpohjalyönnit epäonnistu ikinä.

Onko sinulla kuva villistä PesäPallosta? Julkaise se sosiaalisessa mediassa häshtägeillä #Tenavaleiri2019, #PomppuLintu ja #PesäPalloLintu!