Valmennuksen suuntaviivat

Espoon Pesiksen valmennus pohjautuu viiteen pääperiaatteeseen:

 

1. Pelaajan kehittyminen edellä

Seuramme tekee vastuullista kasvatustyötä. Valmentaja onkin aina myös kasvattaja ja näyttää esimerkkiä pelaajille. Valmennus tuottaa iloa itse valmentajalle, mutta tavoitteena on aina kehittää pelaajia ja joukkuetta.

2. Innostusta asiantuntemuksella

Valmentajat pyrkivät luomaan innostuneen oppimisen ilmapiirin, jossa motivaation päälähteenä on pelaajien kehittyminen asiantuntevassa ohjauksessa.

3. Seuran valmentajat yhdessä

Espoon Pesis on enemmän kuin joukkueidensa summa. Samoin valmentajat ovat yhdessä enemmän kuin yksin. Seuramme valmentajat tukevat toisiaan esimerkiksi jakamalla toimivia harjoitteita, paikkaamalla päävalmentajan ollessa estyneenä ja suunnittelemalla toimintaa yhdessä.

4. Lupa kehittyä

Seuran valmentajat kehittyvät myös itse. Tässä oleellinen osa on paitsi yhteistyö muiden valmentajien kanssa, myös osallistuminen Pesäpalloliiton koulutustoimintaan.

5. Suunnitelmallisuutta ja pitkäjänteisyyttä

Espoon Pesiksen valmennustoimintaa leimaa pitkäjänteisyys, joka ilmenee ennen kaikkea toiminnan suunnitelmallisuutena. Erityisesti jokaiselle joukkueelle laaditaan vuosivalmennussuunnitelmat, ja näiden toteutumista seurataan. Mahdollisuuksien mukaan kehityssuunnitelmia laaditaan myös yksilötasolla.