Pelaaja- ja valmentajapolku seurassa

Espoon pesiksen pelaajapolku 2020

 

FG-ikäiset pojat 2010 ja myöhemmin syntyneet (aluesarja ja JunnuSuper)

FG-ikäiset tytöt 2010 ja myöhemmin syntyneet (aluesarja ja JunnuSuper)

E-ikäiset 2008 ja myöhemmin syntyneet (aluesarja)

D-ikäiset 2006 ja myöhemmin syntyneet (aluesarja)

C-ikäiset 2004 ja myöhemmin syntyneet (aluesarja ja SM-karsinta)

  • Tytöillä leirikarsinta yhdessä Hyvinkään Tahkon kanssa/nimissä

BA-ikäiset tytöt 2001 ja myöhemmin syntyneet; yhdessä Hyvinkään Tahkon kanssa /nimissä (tyttöjen superpesis)

BA-ikäiset pojat 2001 ja myöhemmin syntyneet; yhdessä Puna-Mustien kanssa / nimissä

(poikien superpesis)

Naiset

*Ykköspesis

*Suomensarja

*Maakuntasarja

*Aluesarja

Miehet

*Maakuntasarja

 

Pesäpallon harrastaminen aloitetaan yleensä aikaisimmillaan noin 6 - 7 vuoden iässä. Espoon Pesis järjestää erilaisia kerhoja, starttipesistä tms. joiden kautta tutustuminen lajiin helpottuu. Toisaalta myös joukkueiden harjoituksiin voi mennä tutustumaan vaivattomasti.

Vuosittainen harjoittelu aloitetaan lokakuussa.

G-F -ikäisillä harjoituksia on 2-3 kertaa viikossa. Harjoittelussa pyritään monipuoliseen ja iloiseen harjoitteluun lajiin tutustuen ja tuetaan fysiikka-, laji- ja sosiaalisia taitoja.

Espoon Pesiksen toiminnassa noudatetaan ”Kaikki pelaa” -periaatetta. Pienimmistä junioreista kaikki saavat peliaikaa saman verran. Peliajan tasapuolisuuden varmistamiseksi G-F- junioreiden peluuttamisen suhteen noudatetaan Pesäpalloliitosta tulevia naperopesissääntöjä. Naperopesissääntöjen mukaan jokaisen pelissä mukana olevan lapsen tulee saada käydä lyömässä ja jokaisessa pelissä kaikki pelaajat ovat pelin aikana myös ulkokentällä. Lyöntijärjestykset näissä ikäluokissa arvotaan ja tuomareilla on velvollisuus seurata tasapuolisuuden toteutumista peluutuksen suhteen. 

Joukkueilla on mahdollisuus osallistua alue- sekä valtakunnalliselle leireille.

Vanhemmat juniorit voivat yhdessä joukkueen kesken sopia peluuttamisesta esimerkiksi harjoitteluaktiivisuuden tai pelillisten tavoitteiden mukaan.

 

E-D -ikäisillä harjoituksia on 3-4 kertaa viikossa. Harjoittelu on iloista ja monipuolista fysiikka-, laji- ja sosiaalisten taitojen harjoittelua. Taitotason mukaan pelaajat voivat tarvittaessa pelata myös yli-ikäisenä nuorempien tai vanhempien joukkueessa.

Joukkueilla on mahdollisuus osallistua alue- sekä valtakunnalliselle leireille. 

 

C -ikäisillä harjoituksia on 3-5 kertaa viikossa. C-ikäisissä harjoittelu ja otteluihin valmistautuminen on kilpailullisempaa ja tavoitteellisempaa kuin alemmissa ikäluokissa. Kaikille pelaajille pyritään kuitenkin järjestämään taitotasoaan vastaavia pelejä, peli- tai kilpasarjassa, yli-ikäisenä nuoremmissa tai aikuisten sarjoissa.

Joukkueilla on mahdollisuus osallistua valtakunnalliselle nuorisoleirille.

Joukkueiden leirikarsintaan osallistuminen käsitellään hallituksessa.

 

B-tytöt, NAS, NMKS, NSS ja NYP harjoittelevat yhdessä isommissa ryhmissä sekä erikseen.

MMKS harjoittelee ja pelaa sekä aikuisia että vanhimpia ja taitotasoltaan sarjaan sopivia poikajunioreita.

Tavoitteena on, että seuraan tuleva pelaaja voi kehittyä ja edetä palaajaurallaan omien mahdollisuuksien ja taitojensa mukaan. Yhteistyöllä muiden seurojen kanssa pyritään pelaajille löytämään taitotasoa vastaavia haasteita ja jatkamaan pelaajapolkua vielä Espoon Pesiksen tarjoamilta tasoilta ylemmäksi.

 

 

Espoon Pesiksen valmentajapolku

 

Suuri osa seuran juniorivalmentajista on vanhempien ikäluokkien nykyisiä tai entisiä pelaajia. Myös pelaajien urheilu- ja pesäpallotaustaa omaavia vanhempia löytyy valmennuksesta. Valmentaminen aloitetaan usein nuoresta joukkueesta ja oman taitotason kohotessa siirrytään joukkueen mukana tai muutoin vaativampiin valmennusryhmiin. Tavoitteena on, että jokaisesta joukkueesta löytyisi nuorten valmentajien lisäksi myös kokeneempi valmentaja tai nuorille tueksi seuran valmennustukihenkilö.

Seura järjestää valmentajilleen koulutus- ja infotilaisuuksia eri aiheista satunnaisesti.

Espoon Pesis kouluttaa juniorivalmentajansa pesäpalloliiton ohjeiden mukaisesti. Jokaisella joukkueella on vähintään yksi koulutettu valmentaja.

https://www.pesis.fi/palvelut/koulutus/

https://www.pesis.fi/palvelut/koulutus/koulutusvaatimukset/

 

Mikäli vanhempien ikäluokkien tai aikuisten valmentaja haluaa suorittaa pesäpallon lajivalmentajatutkinnon tai ammattivalmentajatutkinnon Espoon Pesiksen hallitus päättää erikseen koulutuksiin ja niiden kustannuksiin osallistumisesta.