Uutiset 2013

E-tyttöjen joukkue voitti aluesarjan 2013 ja palkittiin seuran Vuoden joukkueena.

Vuoden 2013 Joukkue: E-tytöt

 

Espoon Pesiksen palkintojenjakotilaisuudessa sunnuntaina 1.12. muisteltiin kulunutta kautta 2013, joka oli hyvinkin menestyksekäs usean joukkueen kohdalla. Suurin palkintojen kahmija taisi olla E-tyttöjen joukkue, joka palkittiin Vuoden Joukkueena.

 

Tytöt voittivat Etelän Pesiksen aluesarjan mestaruuden ja moni tytöistä oli voittamassa D-tyttöjen pelisarjaa tai pelasi D-tyttöjen kilpasarjan hopeajoukkueessa. E-tyttöjen parhaana ulkopelaajana palkittiin Camilla Johansson, parhaana sisäpelaajana Tuuli Kivimaa ja tsempparin palkinnolla Veera Kontola.

Vuoden tyttöpelaajan pystin vei Sara Tuomisto ja poikapelaajana palkittiin Lauri Böhm. Vuoden valmentajan titteliä kantaa tänä vuonna Matti Selkälä, joka jälleen kerran oli usean joukkueen apuna ja auttamassa mm. C2-poikien joukkuetta. C2-joukkueen pelaajat palkittiin vuoden sisupalkinnoilla.

Lisää kuvia ja kaikki palkitut myöhemmin näillä sivuilla..

 

 

Pekka Friberg on Espoon Pesiksen uusi puheenjohtaja.

SEURA ON VALINNUT VUOSIKOKOUKSESSAAN UUDEN HALLITUKSEN


Espoon pesis on torstaina 28.11. vuosikokouksessaan valinnut uuden hallituksen, jonka puheenjohtajana toimii Pekka Friberg. Hallituksen muut jäsenet ovat Kaisa Aho, Tuula Kauppinen, Maila Lingman-Nukala, Samuli Friberg, Lauri Junkkari, Pekka Pakarinen ja Jali Sivonen.

Puheenjohtaja Friberg toimi edelliskaudella seuran varapuheenjohtajana. Uusia hallituksen jäseniä ovat Samuli Friberg, Lauri Junkkari ja Pekka Pakarinen.

Maila Lingman-Nukala juhlii Kotiseura-soihtua.

Espoon Pesikselle Kotiseura-soihtu

 

Maila Lingman-Nukalan pyyteetön työ espoolaisen pesäpallon hyväksi huomioitiin Pesäpalloliiton palkitsemistilaisuudessa. Hänelle ja Espoon Pesikselle annettiin Eino Kaakkolahden Pesäpalloliitolle lahjoittama vuoden Kotiseura-soihtu -palkinto.

 

Pesäpalloliiton vuosikokouksessa Jyväskylässä palkittiin lauantaina 23.11. ansioituneita seuratoimijoita kuluneelta kaudelta. Maila Lingman-Nukala sai Kotiseura-soihtu -palkinnon seuralleen vuosien työstään seurassa ja espoolaisen pesäpallon parissa.

- Etelä-Suomessa, vaikeassa toimintaympäristössä mieletöntä tulosta tehneen seuran ruumiillistuma, Maila Lingman-Nukala, on seuraava Kotiseura-soihdun kantaja, sanoi Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi palkitsemispuheessaan.

Maila kiitti puheessaan Espoon Pesiksen seuratoimijoita, joita ei koskaan hänen mielestään kiitetä tarpeeksi. Haastavan toimintaympäristön myöntävä Maila totesi jatkavansa seurassa edelleen koulupesiksen ja pesiskoulun parissa.

- Arvostan tätä palkintoa suuresti ja tunnen sen velvoittavan jatkamaan työn parissa, jota teemme kansallispelimme aseman vahvistamisen eteen, Maila kertoi kiitollisena.

Uusi toiminnanjohtajamme

Pesäpallokentältä ei juuri löydy tehtävää, jota liikuntatieteiden maisteri Jonna Ahlqvist ei olisi uransa varrella kokeillut. Entinen pelaaja, pelinjohtaja, valmentaja, luottamushenkilö, seuratoimija, kuuluttaja ja Pesäpalloliiton Taittoheitto-verkkolehden päätoimittaja suuntaa nyt kohti uusia haasteita Espoon Pesiksen toiminnanjohtajana.

Moniosaaja aloitti Espoossa piirisarjan pelaajana ja jatkoi Vantaalla maakuntasarjasta suomensarjaan nousseessa joukkueessa ennen siirtymistään Vihtiin. Korkeimmillaan suomensarjassa pelannut Ahlqvist siirtyi samalla pelinjohto-valmennustehtäviin, suoritti pesäpallon valmentajatutkinnot aina PLVT:hen asti ja oli monessa mukana Vihdin Pallon seuratoiminnassa. Yksi ikimuistoisimmista pelivuosista ajoittui kuitenkin Järvenpäähän 2003.

– Pelasin korkeimmalla, meillä oli hyvä joukkue ja huippuvalmennus. Toiminnassa oli tavoitteellisuutta, ammattimaisuutta, Ahlqvist muistelee.

Seuraava haaste on iso, mutta hieno. Espoon Pesis on Suomen kuudenneksi suurin pesäpalloseura 296 pelaaja- ja tuomarilisenssillään.

– Tulihan tämä yllättäen ja nopeasti hypättiin kyytiin, mutta toivottavasti pääsen pian matkustamosta kipuamaan ohjaamoon, Ahlqvist innostuu.

– Erittäin mielenkiintoiselta ja haasteelliselta pesti vaikuttaa. Espoossa on todella paljon pesäpalloilevia lapsia ja nuoria sekä toiminnassa mukana olevia innokkaita ja asiantuntevia aikuisia. Heidän kanssaan on tosi mukava päästä tekemään yhteistyötä ja etenkin hienoa päästä auttamaan, itsekin pesäpalloperheineen Espoossa asuva Ahlqvist jatkaa.

Suurista kaupungeista on pesäpalloyhteisössä puhuttu paljon. Etelän Pesis onkin noussut Suomen toiseksi suurimmaksi pesäpalloalueeksi ja toiminnan laatuun peilaten tulevaisuuteen voidaan katsoa luottavaisina. Samaan uskoo Ahlqvist.

– Etelän Pesiksen alueella on todella suuret mahdollisuudet vaikka mihin, kun vain teemme yhteistyötä seurojen välillä.
Perhesyistä yhteistyö Puna-Mustien kanssa tuskin tulee tökkimään, koska elämänkumppani on PuMu-ikoni Henri Häkkilä.
Perheen pojat ovat jo oppineet kannustamaan punaista ja mustaa, ensi kesänä värivalikoima laajenee.

Ahlqvist on virallisesti aloittanut Espoon Pesiksen toiminnanjohtajana 24.10. Pestiin aiemmin valittu Mikko Järvenpää sai houkuttelevan tarjouksen siirtyä takaisin kotiseudulleen ja tarttui siihen. Espoon Pesis toivoo Järvenpäälle hyvää ja menestyksekästä jatkoa valitsemallaan uralla.

Lähde: Pesisnetti, Antti Kallio

Kauden päättäjäiset LAUANTAINA 28.9. klo 12-18 MAILAPUISTOSSA

- klo 12 ensimmäiseksi ilmoittautuvan joukkueen vanhemmat vs. pelaajat -ottelu
 
- klo 13-15 joukkueiden välinen kisa, jossa lajeina kuntopallon heitto, vauhditon kolmiloikka ja sukkulaviesti. Tuloskertoimet oikeudenmukaisuus periaatteella. Toimitsijoina tämän kesän pesiskouluohjaajat
 
- Tuomarit vs. Pelinjohtajat -ottelu klo 15-17
 
- heitto/lyöntitutka käytössä klo 12-15
 
Tuomareiden joukkueen kokoaa Miko Kotiniemi ja Pelinjohtajien joukkueen Tatu Suontausta. Tuomariksi joku legenda? Kaikkien pelaajien on oltava Espoon Pesiksen toiminnassa mukana.
 
Kentällä käryää grillimakkarat,  kahvia, pullaa, ym. on myös tarjolla.
 
Kuvassa keskellä alusta alkaen mukana olleet seniorit Irmeli, Riitta ja Kake. Kiitokset ja jatketaan taas!

 

ESPOO-PÄIVÄNÄ PELATTIIN PESISTÄ

Espoonlahden Mailapuiston pesäpallokentällä

Ohjelmassa oli mm. Senioreiden 10-vuotisottelu, johon saimme vieraiksi Matinkylän Mimmit ja Tuomarilan Perhepesiksen.

Onnittelut kaikille mukana olleille ja erityisesti Espoon Pesiksen Senioreille, jotka ovat kesästä toiseen kokoontuneet Koulumäen kentälle keskiviikko iltapäivisin!

 

C-leirillä viimeistä kertaa (1988-90) Joensuussa
C-tyttöjä (1988-89) seuran pikkujoulussa joskus kauan sitten
Ilmainen perjantaipesis Mailapuistossa klo 19-21

Moni nuori on vuosien saatossa lopettanut liikuntaharrastuksen moninaisista syistä - liika kilpailullisuus, rahan puute, ajan puute, jne. Nyt tarjoamme mahdollisuutta tulla pelailemaan kavereiden kesken silloin kun huvittaa perjantai-iltaisin. Ennakkoilmoittautumista ja välineitä ei tarvita, riittää kun tulet paikalle.

______________________________________________________________

ESPOON PESIS ETSII TOIMINNANJOHTAJAA

 
Espoon Pesis on v. 1995 perustettu seura, jonka toiminnan tämänhetkinen laajuus edellyttää toiminnanjohtajan palkkausta.
 
Tarjoamme dynaamisen ympäristön pesäpallon parissa toimineelle henkilölle, jonka eduiksi laskemme oman pelaajataustan, toiminnan juniorivalmennuksen parissa, seuratoimintakokemuksen sekä "sisäisen palon" tehtävän hoitoon.
 
Tehtävä on osa-aikainen (20h/vko) ja alkaa 1.8.2013 tai heti kun mahdollista. Hakuaika päättyy 21.7.2013.
 
Tehtävän hoitaminen edellyttää asumista Espoossa tai lähietäisyydellä.
 
Yhteydenotot sähköpostitse osoitteeseen rekry.espoonpesis@gmail.com.
 
Lisätietoa seuran toiminnasta http://www.espoonpesis.fi/

________________________________________________________________________________________

Onnittelemme kaikkia tänä keväänä ammattiin valmistuneita ja ylioppilaita!

Tatu Suontaustan 10 laudaturia on erityinen ilonaiheemme - hyvä meidän huippuvalkkumme!

Lämpimät kiitokset kaikille D-juniorien turnaukseen osallistuneille - joukkueille, talkoolaisille, tuomareille, kommentaattoreille, liiton edustajille - ihan kaikille!

Turnaus oli pika-analyysin mukaan todella onnistunut. Teemme palautekyselyn turnausjoukkueille ja pyydämme vastaamaan niin kauan, kuin kokemukset ovat tuoreessa muistissa.

Mukavaa pelikautta kaikille!

Espoon Pesis, hallituksen puolesta - Maila

Televisioidut osuudet näytetään MTV3:lla Junioriliigassa lauantaina 25.5. klo 15 ja uusintana sunnuntaina 26.5. MTV3 Maxilla.

_________________________________________________________________________________________

D-juniorien ylialueellinen turnaus Espoonlahden urheilupuistossa ja Nöykkiön kentällä

MAILAPUISTON OTTELUT KUVATAAN MTV3:N JUNIORILIIGA-OHJELMAA VARTEN LAUANTAINA 4.5.2013 - ottelut alkavat klo 10:00

 

Poikajoukkueet:
Alajärven Ankkurit
Espoon Pesis
Jokioisten Koetus
Kankaanpään Maila 1
Kankaanpään Maila 2
Lahden Maila-Veikot
Seinäjoen Maila-Jussit
 

Tyttöjoukkueet:
Rauman Fera
Janakkalan Jana
Mailajuniorit, Kankaanpää
Nurmon Jymy '00
Nurmon Jymy '99
Pöytyän Urheilijat
Hyvinkään Tahko