Varusteista

 

Välinehankinnoista:

 

Olisi erittäin toivottavaa, että jokaisella olisi treeneissä mukana oma räpylä ja kypärä. Mailaa ei välttämättä tarvitse olla omaa, mutta hyötyä oman mailan omistuksesta aina on.

VAATTEET:

Pitkälahkeiset housut ovat tärkeät, jotta polvet pysyvät suojassa kaatumistenkin yhteydessä. Tämä pätee sekä sisä- että ulkotreeneissä. Sisätreeneissä suositellaan pitkähihaista ohutta paitaa, ulkona kuumalla on käytetty lyhythihaisiakin paitoja. Mustia juoksuhousuja on käytetty peleissäkin pelipaidan kanssa pelihousujen sijaan.

KENGÄT:

Sisätreeneissä kenkien käyttö on suositeltavaa, sillä muuten varpaat ovat melko pian muussina. Kengiksi kelpaavat hyvin tavalliset perussisäpelikengät, joissa on vaalea pohja. Kesällä jalassa käytetään lenkkareita/piikkareita, mitkään vapaa-ajan skeittikenkätyyliset eivät valitettavasti käy. Piikkareista on pesäpallossa oikeasti melko suuri hyöty, joten ostamista kannattaa vähintäänkin harkita. 7 mm kovapiikit sopivat alustalle kuin alustalle ulkokentillä.

RÄPYLÄ:

Jokaisella olisi siis toivottavaa olla oma räpylä. Ehdottomasti laadukkaimpia, kestävimpiä ja kalleimpia ovat Karhun räpylät, joista sopiva koko on 100-140. Myös J-Pesiksen räpylät ovat hyviä ja aloittelijoille suositeltavia. Älkää myöskään turhaan pelästykö räpylän kankeutta, sillä se pehmenee kyllä. Omalla yhdeksän vuoden ja muutaman räpylän peliurallani olen huomannut, että tehokkain pehmityskeino on ehdottomasti seuraava:

Ota narua ja sido räpylä tiukasti spiraalimaiseen muotoon. Tämän jälkeen vie se kuumaan saunaan ja jätä sinne yön ajaksi. Avaa sitten naru ja ennen seuraavaa saunavuoroa toista sama, mutta sido räpylä eripäin spiraalille.

Seuramme valmennusvastaava käyttää samaan tarkoitukseen yliajoa autolla, mutta tästä omakohtaisia kokemuksia ei ole.

KYPÄRÄ:

Joukkueessamme kypärä on pakollinen kaikille, säännöistä poiketen myös lukkarille ja koppareille. Kypärän olisi hyvä olla valkoinen junnukypärä, jonka erottaa aikuisten kypärästä siitä, että sisäosa on kokonaan valkoinen (aikuisten mallissa reunalla on ulkokuoren väristä riippumatta hieman mustaa).

MAILA:

Oma maila ei ole pakollinen, mutta kesällä jos haluaa mennä kaveriporukan kanssa lyömään niin hyvinkin käyttökelpoinen. Jos haluaa ostaa uuden mailan, kannattaa valita lasikuitumalli, joka pienelle pelurille ei ole kovinkaan kallis (< 100 € ellei osta ehdottomasti laadukkainta eli Goldhammeria). Merkistä sen verran, että Thorilla on paras hinta-laatusuhde, mutta Goldhammer on kuitenkin se mailojen kuningas. Mailan pituuden olisi hyvä olla pikkuisen alle lyöjän navan.