Espoossa suomensarjaa myös 2020!

23.8.2019
Myös naisten suomensarjajoukkue varmisti sarjapaikkansa ensi kaudeksi. Näin Espoossa pelataan sekä ykköspesistä että suomensarjaa 2020!

Naisten suomensarjan etelälohko oli kuluneella kaudella ennätystasainen. Sijojen 6-9 joukkueita erotti lopulta vain kuusi pistettä, ja sarjan tyvipäässä Espoo, Järvenpää ja Lahti mahtuivat kaikki yhden pisteen sisään. Espoo lähti kauteen uusiutuneella joukkueella, ja esitti huiman loppukirin.

Tilanne näytti jo pahalta. Säilymiskamppailussa Espoo kärsi pahan 0-2 kotitappion Järvenpäälle. Kun heti perään Järvenpää nappasi vielä yllätysvoiton Roihusta, oli jo tukevasti putoamisviivan paremmalla puolella ollut Espoo pakotettu 3 pisteen vierasvoittoon päätöskierroksella, minkä lisäksi Järvenpään tuli hävitä ottelunsa. 

Espoo suuntasi päätöskierrokselle Lahteen tilanne selvänä - pelin henki oli tulos tai ulos. Espoo nappasikin kovan tsempin saattelemana avausjaksolta mainion 3-7 voiton.

Toisella jaksolla edettiin kinkkisemmissä tunnelmissa. Lahti johti viimeisen tasoittavalla jo 4-2. Mutta niin vain suomarinaiset nousivat kahdella palolla rinnalle ja ohi! 

Kun vielä samaan aikaan Vihti voitti Kinnarin puhtaasti, oli edessä mielenkiintoinen tilanne - tasapisteet. Tällaisessa tilanteessa sääntöpykälät ovat selvät: putoamisesta pelataan uusintapeli puolueettomalla kentällä. Espoon suomensarjajoukkue jatkoikin harjoittelua.

Koska kyseessä on runkosarjan uusintaottelu, ovat pelioikeudellisia kaikki runkosarjassa pelioikeudelliset - samaan tapaan kuin vaikkapa sateen aiheuttamassa uusintaottelussa. Näin Espoolla olisi teoriassa ollut mahdollista peluuttaa pelissä muutamaa sellaista pelaajaa, jotka eivät olleet koko kaudella suomaria pelanneet. Naisjoukkueet tahtoivat tilanteelle kuitenkin urheilullisen ratkaisun. Tämän vuoksi valmennus sopi, että ottelussa pelaa paras kokoonpano niistä pelaajista, jotka ovat kauden aikana suomensarjaa pelanneet. 

Loppujen lopuksi Järvenpää kuitenkin päätti luopua uusintaottelusta, mutta eipä muutaman viikon lisätreenistä haittaa ollut! Enemmänkin päinvastoin, sillä ensi vuonna suomensarja palaa kentille entistä kovempana tämän huikean selviytymistaistelun päätteeksi!