Espoon ja Roihun yhteisjoukkue malttamattomana B-tyttöjen Halli-SM alkuturnaukseen

5.1.2018


"Tässä vaiheessa haluun vaan päästä pelaamaan"

Pääkaupunkiseudun B-tytöt odottavat malttamattomina Halli-SM turnausta. Tältä johtopäätökseltä ei voi välttyä, kun kuuntelee BT1-kapteeniksi joukkueen pikkujouluissa kruunattua Camilla Höglundia. Sinisten kuningattaren kommenteista huokuu terve itsevarmuus ja rakkaus lajiin keskellä tammikuutakin:

”Tässä vaiheessa haluun vaan päästä pelaamaan ja ootan tiukkoja matseja! Luulen että puhun koko joukueen puolesta kun sanon että halleihin lähetään hyvillä ja odottavaisilla fiiliksillä. Tottakai vähän myös jännittää, mutta eiköhän se siinä pelatessa helpota kun taas (toivottavasti) huomaa osaavansa tätä lajia!”

Vastus ei pääkaupunkiseudun tytöillä ole helpoimmasta päästä. Viime kesän pronssimitalisti Hyvinkään lisäksi Kotkan alkuturnauksessa vastaan asettuvat viime talven halli-SM viitonen ja kuutonen, Hämeen herttuattaret Janakkalan lipun alla sekä emäntäjoukkue Hamina. Jatkopaikkoja on tarjolla todennäköisesti kahdelle parhaalle, hieman muiden alkulohkojen tuloksista riippuen.

Varakapteeniksi kruununprinsessan tonttia hoitelemaan valittu Tilda Palola odottaa erityisesti Janakkalaa vastaan käytävää kohtaamista. Viime kauden ainoasta puhtaasta tappiosta on selvästi jäänyt paljon hampaan koloon. Tilda vakuuttaakin, että nyt on etelän B-tytöissä vallanvaihdon aika.

BT1-joukkue lähtee Halli-SM-mittelöihin pitkälti samalla joukkueella, jolla viime kesä lopetettiin. Tämä on hyvä siinä mielessä, että joukkueen yhteenhitsautumisessa ollaan paljon pidemmällä kuin edelliskaudella. Toisaalta se tarkoittaa myös, että joukkueesta vain pelinjohtaja Kaisa Höglundilla on aiempaa kokemusta Halli-SM-peleistä. Tämä ei ainakaan vähennä intoa lähteä Kotkaan!

Toisena pelinjohtajana toimiva Tatu Suontausta kertoo, että valmistautuminen kohti hallipelejä ja kesää on edennyt suunnitelmien mukaan:

”Tytöt ovat viime talven tapaan harjoitelleet pääosin kotijoukkueissaan, pääosin Roihun ykköspesisringissä tai Espoon suomensarjassa. Avasimme kuitenkin myös BT-yhteistreenikauden jo lokakuussa BT1- ja BT2-joukkueiden yhteisellä leiriviikonlopulla, ja olemmekin saaneet treenattua viime talvea enemmän joukkuepeliä jo nyt. Tässä meitä on auttanut se, että olemme päässeet Pallomyllyn lisäksi myös Laaksolahden halliin. Hieno juttu on myös se, että BT1- ja BT2-porukoille on löytynyt yhteinen taustaremmi esimerkiksi talkoita ja viestintää järjestelemään.”

Syyspuolella BT2-joukkue on tehnyt yhteistyötä BT1- ja CT1-joukkueiden kanssa. Valmennusremmi uskoo, että sielläkin joukkue alkaa tiivistyä ja pelipaikat loksahtavat kevättä kohti paikoilleen.

Ennen Halli-SM alkuturnausta pääkaupunkiseudun juniorivaltijattarilla on edessään vielä paljon treeniä – sekä yksi harjoitusottelu! Siniset matkaavat nimittäin Jyväskylään haastaamaan Kirittärien B-tytöt perjantaina 12.1. Raporttia tästä pelistä luvassa ennen Halli-SM koitoksia, stay tuned!