Tyttöjen superpesis päätti kautensa alemman jatkosarjan voittoon!

26.8.2017


Kausi on paketissa: 16 ottelua, 13 voittoa sekä alemman jatkolohkon piikkipaikka ja rutkasti nälkää ensi kauteen!

Kauden viimeisessä pelissään pääkaupunkiseudun siniset kaatoivat vaikeuksien jälkeen lohkokakkosen Hyvinkään Tahko 2:n jaksoin 1-2 (14-7, 1-8, 0-1).

Jatkolohkon kahdeksassa Hyvinkää-peliä edeltäneessä ottelussa tytöt olivat päästäneet yhteensä 19 juoksua, noin yhden jaksoa kohden. Legendaarisen Peltosaaren pesäpallokentän katsomorakenteet osoittautuivat kuitenkin taitaviksi sisäpelaajiksi. Kaksi kiskaisua syyssateesta nauttineiden lankkujen alle, ja viisi harhaheittojuoksua. Siihen kyytipojaksi yksi räpylän reunasta kimmonut kunnari ja toinen laittomalta haiskahtanut samanmoinen, ja ensimmäinen jakso oli taputeltu. Toisella jaksolla ulkopeli sitten palasi omalle tasolle, ja superissa kestettiin Tahkon kolme kotiutusyritystä. Avausjakson farssin jälkeen voitto kauden viimeisestä pelistä kelpaa. Ja oli samalla kylmä varoitus ensi kaudeksi siitä, miten henkinen kantti näillä tytöillä kestää.

Pääkaupunkiseudun siniset pelasivat kokonaisuudessaan kelpo kauden. 16 peliä, joista peräti 13 voittoa ja ainoastaan kerran tytöt jäivät ilman pisteitä. ”Win the right games” pitää ensi kaudeksi sisäistää vain hieman paremmin. Tai ehkäpä ”win the games in the right way”, nimittäin kolmen pisteen arvoisesti. Nyt alkusarjan tuloksena oli karvas neljäs sija, kun kolme parasta kahdeksan joukkueen lohkosta jatkoi ylempään loppusarjaan. Tuskaa ei ainakaan lievitä se, että tytöt sijoittuivat tasapisteisiin kolmanneksi tulleen Jyväskylän kanssa, mutta kolmen pisteen voittoja löytyi Jyväskylältä yksi enemmän.

Alemman jatkosarjan yhdeksässä pelissä oli varaa jopa hieman huilauttaa pelureita otteluruuhkan keskellä, ja ennen kaikkea antaa laajalle remmille vastuuta. Samalla tehtiin jo pohjatyötä ensi kautta varten. Esimerkiksi joukkueen ainoat viimeisen vuoden B-tytöt, kapteenisto Salla & Aliisa, antoivat tilaa nuoremmilleen. Viimeisen Tahko-väännön kääntäjistä puolet olivat vielä C-ikäisiä, ja muutkin myös ensi kaudella B-junnuja.

Pesis – tunne peli. Kansallislajin tytöt ainakin tuntevat. Ja tunteita kausi myös herätti. Jaksovoitto hallitsevalta tyttösuperin mitalistilta ja nytkin välierissä paahtavalta Tahko 1:ltä heti avauspelissä. Naisten superin hallitsevan mestarin Kirittärien tyttösuperin kaataminen vieraissa puhtaasti 0-2. Ja toisaalta varmasti monen elämän katkerimmalta tuntunut voitto, kun kolmella pinnalla olisi jatkoon menty ja sitten 1-0 tauluun ja Järvenpään sammakkolampea kyynelillä täyttämään. Mutta sitä se pesis parhaimmillaan on: aitoja tunteita, skaalan laidasta laitaan.

Tunteita pääkaupunkiseudun supertytöt tarjoavat myös ensi kaudella. Espoon Pesiksen ja Roihun visio lahjakkaiden ja kehittymishaluisten pääkaupunkiseudun tyttöjen kokoamisesta yhteen on osoittanut voimansa. Yhteistyö siis luonnollisesti jatkuu ja kehittyy tämän vuoden kokemusten pohjalta. Kauden 2018 joukkueeseen nostetaan pari nuorta ja nälkäistä tyttöä juniorivuodet taakseen kunnialla jättäneen kapteeniston tilalle. Koska kehittymishaluisia ja potentiaalisia tyttöjä on paljon, perustetaan tyttösuperiin myös toinen joukkue. Joukkueet pelaavat nimillä Roihu-Espoo 1 ja 2. Näin myös ensi kaudella parhaille C-junioreille tarjoutuu mahdollisuus testata taitojaan tyttösuperissa, yhdessä kokeneempien B-ikäisten kanssa.

Nyt on kuitenkin aika kiittää faneja ja sponsoreita kaudesta 2017! Erityiskiitokset lisäksi joukkueen taustoille sekä kapteenistolle Sallalle & Alille!