Suomensarjan kausi seurahistorian paras, mutta nälkää jäi

7.8.2017Edustusjoukkueen toinen perättäinen kausi suomensarjassa päättyi kahteen tiukkaan tappioon kaakon koville joukkueille. Kotiottelussa runkosarjan toiseksi sijoittunutta Haminaa vastaan Mailapuistottaret kärsivät loukkaantumisista, mutta onnistuivat silti viemään ottelun supervuoroon. Molemmat jaksot tasattiin 3-3, supervuoro mustaoransseille 0-1.

Heti perään sunnuntaina Kuusankoskella ulkopeli oli avausjaksolla kaunista, molemmilla joukkueilla. Neljännen tasoittavan näpäys riitti Puhdille 1-0-jaksovoittoon. Toisella jaksolla kova vesisade ja lentelevät mailat veivät pelihuomion muutamalla ratkaisevalla hetkellä, ja Puhti sai joka vuorossa juoksun tehtyä. 9-2-loppunumeroista huolimatta toinenkin jakso oli tiukkaa vääntöä, esimerkiksi kärkilyöntiprosentteihin muodostui vain 9 %-yksikön ero. Voitto kuitenkin Kuusankoskelle ja Puhti näin välieriin.

Vaikka pudotuspelit jäivätkin Mailapuistottarilla tällä kaudella haaveeksi, oli moni viimeisen ottelun tauottua tyytyväinen siihen, miten joukkue onnistui nostamaan pelinsä kelpo suomensarjatasolle. Etelälohkossa pelasi 10 joukkuetta, joista Espoo jätti sarjataulukossa kolme taakseen ja onnistui saamaan kaksinkertaisessa sarjassa pisteitä kaikilta muilta vastustajilta paitsi runkosarjan voittaneelta hallitsevalta suomarimestarilta Hämeenlinnalta. Samalla Espoon Pesiksen suomensarjan piste-ennätys siirtyi myös uudelle kymmenluvulle. Ensi kaudella sitten 30 pinnaa rikki!

Mailapuistottarien vahvuus löytyi tällä kaudella ehdottomasti kotiyleisöstä. Espoonlahden kaukalo oli kotijoukkueelle todellinen pisteautomaatti, jättiväthän kauden 9 kotipeliä Mailapuistottaret vain kerran pisteittä! Tästä koko joukkue lähettää ison kiitoksen faneilleen.

Seuran edustusjoukkue oli jälleen toimiva yhdistelmä kokemusta sekä nuoruuden intoa. Junioripelaajat kiittelivät aikuisia kauden mittaan hyvistä vinkeistä sekä tunnelman luomisesta esimerkiksi kaarelle. Vastaavasti lukkari Katju antoi tunnustusta junioreille: ”Niiden asenne on rautaa, tällaisessa porukassa on hyvä olla! Se kyllä motivoi!”

Kelpo kauden lisäksi suomensarja onnistuikin mainiosti myös jatkuvuuden takaamisessa. Motivoituneiden aikuispelaajien lisäksi moni C- ja B-tyttö pystyi vakiuttamaan paikkansa kokoonpanosta. Tämän lisäksi useampi juniori pääsi haistelemaan suomensarjan tasoa muutaman pelin verran. Esimerkiksi eräs nuorempi C-tyttö totesi, että oli kiva nähdä että kovalla treenillä edustusjoukkueen taso on talvella otettavissa kiinni. Yhteensä suomensarjassa pääsikin kokeilemaan siipiään 10 C-ikäistä tyttöä. Tästä huolimatta kokoonpanon runko onnistuttiin otteluruuhkissakin pitämään kohtuullisen samana, mikä oli varmasti tärkeimpiä syitä etenkin alkukauden voittoputkiin.

Suomensarjan pelit päättyivät, mutta käytännössä kaikilla pelit kuitenkin jatkuvat. Tyttösuperin puolella jatkosarjaa on vielä viisi ottelua jäljellä. Seuraava kotiottelu pelataan Mailapuistossa su 13.8. klo 12.00 Kankaanpäätä vastaan. Tämän ottelun yhteydessä seura tarjoaa myös mitalikahvit C-tyttöjen SM-hopean kunniaksi, onhan pelissä noin puoli joukkueellista kyseisiä mitalisteja pelaamassa.

Maakuntasarjojen puolella kautta on myös yli kuukausi jäljellä. Junioreilla ja kaksoisedutuspelaajilla maakarit jatkuvat jo pian, ja muillakin karenssit mahdollistavat pelit parin viikon huilin jälkeen. Asetelmat ovat maakarissa espoolaisittain mielenkiintoiset. ”Mammamaakari” ei ole hävinnyt vielä yhtäkään ottelua koko kaudella, ja junnumaakarikin keikkuu oman lohkonsa kolmossijalla.

Nyt kuitenkin kiitokset koko suomensarjajoukkueen puolesta espoolaiselle pesisyhteisölle! Joukkueen runkopelaajista valtaosa on jo ilmoittanut jatkavansa Mailapuistottarien riveissä myös kaudella 2018. Lajitreenit aloitetaan perinteiseen tapaan pienen huili-/kuntokauden jälkeen. Uusiakin pelureita otetaan toki mielellään mukaan tarjoamaan Mailapuiston aurinkokatsomolle elämyksiä kansallispelin parissa!

 

 

Mailapuistottarien sisäpelin tehokkaimmat:

Lyödyt Tuuli Kivimaa

Tuodut Liinu Turpela

Kärkilyönnit Kiisa Uusitalo